NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Novica

Preklopnik aplikacij: Maksimalno izkoristite obe Špicini aplikaciji v oblaku za upravljanje delovnega časa

Preklopnik aplikacij: Maksimalno izkoristite obe Špicini aplikaciji v oblaku za upravljanje delovnega časa
 
5 minutno branje
Datum
22/07/2022

Pri oblikovanju rešitev za upravljanje časa v oblaku je bilo naše vodilo programska oprema, ki izjemno dobro opravlja en sklop nalog. Zato smo se odločili razviti dve različni aplikaciji za upravljanje časa za različne namene, ki pa se dopolnjujeta. Aplikaciji za upravljanje delovnega časa v oblaku sta:

Ker vse več organizacij uporablja obe naši aplikaciji za upravljanje časa, smo prek kratkim predstavili preprost preklopnik aplikacij. Ta funkcija uporabnikom obeh aplikacij omogoča, da za obe uporabljajo iste podatke za prijavo in geslo ter preprosto preklapljajo med njima.

To pa je šele prvi korak k integraciji obeh aplikacij. Dolgoročno želimo, da aplikaciji ostaneta ločeni, pri čemer vsaka od njiju pokriva posebne potrebe organizacij z vidika upravljanja časa. Hkrati želimo zagotoviti, da so vse podatkovne in administrativne funkcije ustrezno integrirane v tako imenovano »Level 0« (platforma SPICA Time & Space). Raven 0 se bo uporabljala za integracijo vseh rešitev Špice.

Kakšna je razlika med aplikacijama, ki najbolje delujeta skupaj?

Pri upravljanju časa v organizaciji in ohranjanju visoke produktivnosti sta pomembna dva vidika – evidentiranje delovnega časa in podrobno evidentiranje projektnega časa. Nekatera podjetja potrebujejo le enega od teh dveh vidikov, zato napihnjena programska oprema s funkcijami, ki se ne uporabljajo, ne prinaša prednosti. Druga podjetja potrebujejo obe vrsti evidentiranja delovnega časa. Če se sprašujete, v čem se razlikujeta, je spodaj podrobna razlaga:

Rešitev za evidentiranje delovnega časa in prisotnosti se najpogosteje uporablja za natančno evidentiranje prihodov in odhodov z dela, odmorov za malico, službenih potovanj, dela na daljavo in več. Omogoča tudi dober pregled nad tem, kdo je prisoten v podjetju in kdo ne.

Poleg tega se evidentiranje delovnega časa in prisotnosti uporablja tudi za upravljanje in beleženje letnega dopusta, stanja letnega dopusta, praznikov, bolniške odsotnosti in drugih vrst odsotnosti. Seznam funkcij dopolnjujejo beleženje nadur, razporejanje osebja in obračunavanje stroškov dela. To poenostavi in optimizira obračun plač.

Po drugi strani pa se programska oprema za evidentiranje časa najpogosteje uporablja evidentiranje časa za projekte in naloge, organizacijo in usklajevanje dela na projektih, vizualizacijo in optimizacijo porabe časa v podjetju po projektih ter za poročanje in izdajanje faktur strankam na podlagi porabljenih ur po projektih.

Spodaj je tabela, ki prikazuje razliko med obema rešitvama:


All Hours
My Hours
Planiranje delovnega časa


Izmene in določanje delovnega časa


Terminali za registracijo


Beleženje lokacije


Upravljanje odsotnosti


Evidentiranje odsotnosti (dopusti ...)


Evidentiranje nadur


Upravljanje odmorov


Evidentiranje prisotnosti v realnem času


Samodejni časovni razporedi


Obračunavanje stroškov dela


Integracije obračuna plač


Evidentiranje časa za projekte in naloge


Obračunavanje strankam z urno postavko po meri


Delegiranje in upravljanje nalog


Opomnik za začetek beleženja časa


Upravljanje procesa potrjevanja


Priprava proračuna


Fakturiranje


Poročila


Revizijska sled


Mobilna aplikacija


Spletna aplikacija



Obe rešitvi za upravljanje časa, ŠPICA  All Hours – evidentiranje delovnega časa in prisotnosti, ter ŠPICA My Hours – evidentiranje projektnega časa, lahko preizkusite 14 dni brezplačno in brez kakršnih koli obveznosti. S preskusom obeh rešitev boste prepoznali pomembno razliko med aplikacijama in preskusili naš preprosti preklopnik aplikacij.