Choose languageLanguage

S tehnologijo RFID predmete odčitajte avtomatsko.

Z RFID zaznamo predmete avtomatično - ne da bi morali iskati značko ali jo videti. 

Premišljeno zasnujte arhitekturo rešitve
arhitektura rešitve

Premišljeno zasnujte arhitekturo rešitve

Pri uporabi tehnologije RFID je treba rešiti kar nekaj izzivov: pomembna je fizična namestitev anten in čitalcev, domet čitanja, vpliv na poslovni proces, interakcija z ljudmi in seveda tudi cenovni aspekt. 

Pogosto je pred začetkom projekta treba narediti analizo in dizajn rešitve:

  • zajem odčitkov iz RFID čitalcev (Zebra, Honeywell, Kathrein),
  • filtriranje odčitkov glede na enostavna pravila (ignoriranje večkratnih odčitkov, dodajanje konteksta zajema),
  • zapisovanje obogatenih odčitkov v podatkovno bazo (Microsoft SQL, Oracle, Postgres).

Investicija v RFID se hitro povrne

Investicija v RFID se hitro povrne

Na Špici razvita rešitev Frontman RFID je idealen vmesnik med fizičnim svetom in obstoječimi IT rešitvami v podjetjih. Primeren je za uporabo v vseh RFID projektih: od sledenja plastičnim zabojčkom v mesno-predelovalni proizvodnji, preko sledenja oblek skozi pralnico do pošiljk in vozičkov v logistiki. Investicija v sisteme Frontman RFID se povrne skozi zmanjšanje potrebe po ročnem odčitavanju in skozi hitrejše procese. Rešitev Frontman FIND je na voljo po fleksibilnem licenčnem modelu (licenca za vsako odčitovalno mesto in licenca za centralni del rešitve).

RFID OZNAČBE

Učinkovito sledite predmetom z uporabo RFID označb

RFID označbe so osnovni pogoj za učinkovito sledenje predmetov. V trgovini, logistiki, proizvodnji in v celotni oskrbovalni verigi se je v zadnjih letih na RFID UHF področju uveljavil EPC Gen2 standard. Na voljo je veliko različnih RFID označb in opreme, ki je med sabo vedno bolj kompatibilna. Iskanje pravih RFID označb za projekt je lahko zahtevna naloga. Pri izbiri je treba upoštevati veliko parametrov, da bodo projekti uspešni.

RFID OPREMA

Učinkovitost RFID tehnologije se začne pri ustrezni opremi

Uspeh RFID tehnologije leži v napredni in kvalitetni opremi ter njeni učinkoviti umestitvi v poslovne procese podjetja. Brez odpornih in pravilno nameščenih RFID označb ni pogojev za sledenje predmetov, medtem ko elegantni čitalci in antene omogočajo izmenjavo podatkov v realnem času. Programska oprema Frontman RFID pa vse komponetne povezuje v brezhibno delujoč sistem.

Antene

Za branje RFID značk uporabljamo fiksne in mobilne čitalce in več vrst anten vodilnih svetovnih proizvajalcev. Naša glavna partnerja sta Zebra in Kathrein. 

RFID označbe

Pri izbiri RFID označb je potrebno upoštevati veliko parametrov: podlago, odpornost, način namestitve, oblika, velikost, cena. Vse bolj pa se uveljavlja EPC Gen2 standard. 

Frontman RFID programska oprema je rezultat lastnega razvoja in odlićno izkorišča lastnosti RFID tehnologije. Omogoča manj ročnega odčitavanja in avtomatizacijo procesov.

Rezervirajte si termin za posvet

Rezervirajte si čas z našim svetovalcem, ki vam bo svetoval, kako se lotiti projekta uvedbe RFID tehnologije.