Choose languageLanguage
dostava pošiljk

Avtomatizirano upravljanje dostave pošiljk

Popoln nadzor nad pošiljkami v transportu in avtomatska komunikacija s strankami.

Podjetja, ki uporabljajo LogChain

Popolna sledljivost pošiljk
prednosti in funkcionalnosti

Popolna sledljivost pošiljk

Celovita rešitev LogChain omogoča popoln nadzor nad pošiljkami in vozili. Pošiljatelj, prevoznik in njegovi naročniki lahko v živo spremljajo status in lokacijo pošiljk - vidljivost oskrbovalne verige je zagotovljena od začetka do konca. Podatki so vedno na voljo za nadzor, upravljanje in analize ali kot pomoč pri raziskovanju izrednih dogodkov. Zmanjša se administrativno delo v prometnih pisarnah, saj se vsi podatki za potrebe upravljanja, načrtovanja, fakturiranja in analiz zbirajo avtomatsko. Zaradi ukinitve papirnih dokumentov se močno zmanjša strošek operative in pohitri proces.
Upravljanje z vozili v dostavi in prevzemu
Dispečer v prometni pisarni stalno in sproti spremlja, kaj se dogaja na terenu. LogChain ga posebej opozarja na dogodke, ki potrebujejo njegovo pozornost, kot so zamujene dostave, poškodbe pošiljk ali zastoji na cestah. Spremlja lahko vsako pošiljko, vozilo ali voznika.
Sledenje pošiljkam in tovorkom
Voznik mora ob vsakem premiku tovorka prebrati črtno kodo s tovorka ali s transportne embalaže. Na ta način LogChain spremlja lokacijo in status vsakega tovorka in pošiljke. Za vsako pošiljko je lahko navedena tudi vsebina pošiljk. Za sledenje pošiljk uporabljamo princip »gnezdenja«, kjer sledimo vozilu, transportnim enotam, pošiljkam in tovorkom hkrati.
Sledenje embalaži
Hkrati s spremljanjem tovorkov se evidentira tudi vsak premik povratne embalaže. LogChain tako omogoča tudi sprotno in enostavno štetje prevzete in oddane embalaže, kot so vozički in palete. Posamezni kosi embalaže so lahko unikatno označeni (vozički) ali pa se jih samo šteje (palete, zabojčki).
Dokazilo o dostavi, POD (Proof-of-Delivery)
Ob vsaki dostavi pošiljke mora voznik pridobiti podpis prejemnika. Podpis se prevzame na ekran mobilne naprave in opremi z vsemi potrebnimi podatki, da je tak podpis lahko popolnoma veljaven. Če podpisa prejemnika ni možno pridobiti (brezkontaktna dostava), voznik odloži pošiljko in naredi fotografijo, ki dokumentira predajo pošiljke.
Komunikacija med pošiljatelji, prejemniki in vozniki
Vsa komunikacija med različnimi uporabniki poteka preko avtomatizirane elektronske RIP/EDI izmenjave podatkov. Ob vsaki akciji se prožijo sporočila, dokumenti in ostali podatki, ki so potrebni za zagotavljanje sledljivosti procesov od izvora do cilja. 
Brezpapirna dostava pošiljk
Omogočena je brezpapirna dostava pošiljk, saj celoten proces od prevzema v skladišču do predaje prejemniku poteka brezpapirno. Vso potrebno dokumentacijo, potrdila in izkaze lahko uporabnik pridobi neposredno v sistemu ali preko elektronskih sporočil. Vsa dokumentacija je arhivirana v skladu s predpisi.

Zagotovite si svoj termin

Bi radi bolje spoznali tešitev LogChain s pomočjo predstavitve v živo? 

Pogosta vprašanja

Je LogChain prava rešitev za vas?

BREZPLAČNI POSVET

Rezervirajte si čas z našim svetovalcem, ki vam bo svetoval, kako se lotiti projekta uvedbe robotov AMR, koliko vas bo stalo in kaj vse potrebujete za optimalno zvedbo projekta.