NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Novica

Varnost na najvišji ravni: Špicine rešitve integrirane z Azure Active Directory

Varnost na najvišji ravni: Špicine rešitve integrirane z Azure Active Directory
 
3 minutno branje
Datum
26/03/2024

V Špici si prizadevamo, da naše programske rešitve dosegajo najvišje varnostne standarde, kar potrjujejo naši ISO certifikati, redni penetracijski testi in robusten varnostni okvir.

Pomemben element pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti je, da naše programske rešitve za evidentiranje delovnega časa in prisotnosti ponujajo integracijo z rešitvama Azure Active Directory (AAD) in Active Directory (AD).

S Špicinimi rešitvami za evidenco delovnega časa lahko enostavno načrtujete delovni čas vaših zaposlenih, vodite evidenco delovnega časa in prisotnosti, upravljate nadure in odsotnosti, hitreje in natančneje obračunate plače in še veliko več.


Kaj je Azure Active Directory (Azure AD)?

Rešitev Azure AD, znana po svojih celovitih varnostnih ukrepih, zagotavlja varno storitev upravljanja podatkov o identiteti z napredno zaščito pred kibernetskimi grožnjami. Ta integracija omogoča organizacijam, ki uporabljajo Špicine rešitve, naslednje prednosti:

  • Enotna prijava (SSO): Zaposleni lahko zdaj do Špicinega sistema za evidentiranje delovnega časa in prisotnosti dostopajo s svojimi obstoječimi poverilnicami Azure AD. Na ta način je poenostavljen postopek prijave, obenem pa je zagotovljen ustrezen nivo pri kompleksnosti poverilnic.
  • Večfaktorska avtentikacija (MFA): MFA funkcionalnosti rešitve Azure AD organizacijam omogočajo, da sistemu za evidentiranje delovnega časa in prisotnosti dodajo dodatno raven varnosti. Na ta način se dostop odobri šele po uspešnem posredovanju dveh ali več dokazov (ali faktorjev) mehanizmu za avtentikacijo, kar močno zmanjša verjetnost nepooblaščenega dostopa.
  • Politike pogojnega dostopa: Organizacije lahko izvajajo in uveljavljajo podrobne politike dostopa. Dostop je na primer mogoče omejiti glede na lokacijo uporabnika, status naprave ali aplikacijo, do katere poskuša dostopati, da se zagotovi strog nadzor nad občutljivimi podatki in sistemi.
  • Napredna zaščita pred grožnjami: Napredne zmogljivosti rešitve Azure AD za zaščito pred grožnjami pomagajo odkriti in blokirati morebitne varnostne grožnje, še preden te lahko povzročijo škodo, in tako zagotavljajo dodatno raven varnosti sistema za upravljanje delovnega časa in prisotnosti.
  • Upravljanje uporabnikov s storitvijo Azure AD: Azure AD lahko dostop do Špicine rešitve dovoli ali omeji na podlagi statusa, ki ga ima uporabnik v tej storitvi. To lahko dosežemo z nastavitvijo Azure AD kot edine dovoljene metode avtentikacije za dostop do rešitve.

Lažje zagotavljanje skladnosti in boljše poročanje

Integracija z Azure AD ne le poveča varnost, temveč prispeva tudi k lažjemu zagotavljanju skladnosti z različnimi regulativnimi zahtevami.

Zmožnost spremljanja in beleženja poskusov dostopa skupaj s podrobnimi dnevniki in širokim naborom možnostmi poročanja organizacijam omogoča, da na preprost način izpolnijo zahteve glede skladnosti, ki veljajo za dostop uporabnikov in varnost podatkov.

Ob zapiranju računa v AD pa je onemogočen tudi dostop v Špicine rešitve.

Zaposlenim integracija zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo z enotno prijavo in poznanim vmesnikom Azure AD.

Integracija Špicinih rešitev za evidentiranje delovnega časa in prisotnosti z Azure AD predstavlja doseganje najvišjih standardov na področju varnega dostopa zaposlenih. Za organizacije, ki želijo izboljšati svojo varnost ter obenem digitalizirati in optimizirati postopke, povezane z evidentiranjem delovnega časa in prisotnosti, bo ta integracija neprecenljiv korak naprej.

Vabimo vas, da brezplačno preizkusite Špicino rešitev All Hours.