NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Novica

Špica in SAP z novo tehnološko rešitvijo pomagata podjetjem, tudi v boju za talente

Špica in SAP z novo tehnološko rešitvijo pomagata podjetjem, tudi v boju za talente
 
7 minutno branje
Datum
20/06/2023

Nov razvojni certifikat Špici na stežaj odpira vrata velikih podjetij v JV Evropi. Špicina integracija s SAP in nova certifikacija sta namreč pomembni za posodobitev upravljanja s človeškimi viri. Zakaj?

1.       Za vodje. Ker je dinamično planiranje ključno za uspešno upravljanje podjetij, s tem pa tudi za zadovoljstvo vseh zaposlenih.

2.       Za zaposlene. Ker je vsesplošno pomanjkanje talentov za vsako podjetje strateški izziiv. Špicina rešitev pa omogoča zaposlenim prilagodljiv delovni proces, boljšo organizacijo dela na daljavo ipd. …,

3.       Za podjetja. Ker prilagodljiv čas in številne povezane zakonske obveznosti kličejo po sodobni rešitvi, ki vodjem omogoča učinkovito upravljanje delovnega časa.

Kadrovski bazen v Sloveniji in regiji je vse bolj prazen. Podjetja se borijo za talente in jih skušajo pridobiti na mnoge načine. Uvajajo tudi nove tehnološke rešitve, ki digitalizirajo procese, podpirajo sodobne oblike dela in povečujejo produktivnost. Primer takšne napredne tehnološke rešitve je Špicina integracija s SAP in nova certifikacija.

Špica, vodilni ponudnik rešitev za upravljanje s časom, je pridobila nov certifikat za integracijo s SAP S/4HANA ® Cloud. Podelil ji ga je center za certificiranje SAP ICC. Špica tako z novo certifikacijo največjim zaposlovalcem lahko pomaga pri oblikovanju sodobnega delovnega okolja, digitalizaciji in dvigu produktivnosti. Pridobitev novega certifikata Špici International prinaša možnost naslavljanja največjih igralcev v regiji JV Evrope. Med njimi so mnogi v procesu digitalne transformacije. Prav v postopku te tranformacije pa se običajno umesti nadgradnja stare verzije SAP z verzijo S/4HANA Cloud.

Čas je zlato: s tehnologijo do sodobnega delovnega okolja & dviga produktivnosti

Inovativnost in internacionalizacija sta največkrat omenjena kot glavni vir potenciala slovenskega gospodarstva. Pogosto pa pozabimo na interno organiziranost, sodobno delovno okolje, vlaganje in dobro vodenje zaposlenih ter digitalizacijo procesov na teh področjih. Špicina rešitev, skupaj s SAP certifikacijo tudi največjim zaposlovalcem omogoča povečanje konkurenčnosti prav na teh področjih.

»Čas je zlato. To, kako uspešno ga angažiramo, nas loči od povprečja. Še posebej, če smo direktorji podjetja z nekaj sto ali celo tisoč zaposlenimi. Rezultati so pomembni. A še bolj pomembno je, da jih dosežemo v čim krajšem času. Digitalna revolucija spreminja tudi upravljanje s časom. SAP ERP orodje lahko odlično splanira stroje, orodja in materiale. Na področju planiranja, spremljanja in analize prisotnosti in odsotnosti sodelavcev pa so rešitve Špice postale že nenadomestljive,« pravi Tone Stanovnik, direktor in večinski lastnik Špice International.

Špica International je sicer uradni razvojni partner SAP s certificiarnim vmesnikom že od leta 2017. Z integracijo produkta Time&Space s SAP-om je že doslej velikim in predvsem mednarodno razvejanim podjetjem omogočala bistveno povečanje učinkovitosti in lažji obračun plač. Upravljanje delovnega časa je pomembno za vsako dobro kadrovsko plaformo, ki zahteva integracijo kadrovske in organizacijske strukture podjetja na eni strani in obračun plač na drugi.

Tone Stanovnik: »Veseli smo, da so na področju dinamičnega planiranja, spremljanja in analize prisotnosti in odsotnosti sodelavcev rešitve Špice postale že nenadomestljive.«

Zakaj je ta integracija potrebna?

Time&Space, Špicina rešitev za upravljanje delovnega časa in kontrolo pristopa, ima modul, ki zagotavlja zanesljivo in učinkovito integracijo s SAP HCM rešitvijo in SuccessFactors, to je SAP HCM rešitev v Cloud okolju. Time&Space se torej ponaša s certificiranim modulom za integracijo s SAP ERP okoljem, kar je kredibilen dokaz kakovosti in zanesljivosti storitve.

HRM/HCM programske rešitve zagotavljajo povezan sklop tehnoloških rešitev in modulov, ki omogočajo upravljanje človeških virov. Pomemben del HRM/HCM sistemov sta tudi spremljanje analitike o delovnem času (delovne ure, dopusti...) ter zagotavljanje točnega obračuna plač. Ker pa HRM/HCM sistemi zasnovani širše in niso specializirani, Špicina rešitev z integracijo omogoča bistveno bolj zmogljive in prilagodljive rešitve.

Registracija in evidenca delovnega časa sta osnova za spremljanje prisotnosti na delovnem mestu, prav tako bolniških in drugih odsotnosti, poslovnih poti, stanja delovnih ur ipd. To so na koncu vse ključni vhodni podatki za natančen obračun plač. Zato je smiselno za digitalizacijo osrednjih administrativnih HR procesov uporabljati specializirano rešitev.

Glavne prednosti integracije med Time&Space in SAP sistemom so:

  • Povečana produktivnost: napredno razporejanje zaposlenih, natančna evidenca delovnega časa, nadur in odsotnosti, uporabo teh podatkov za boljše poslovno odločanje.
  • Skladnost z zakonodajo: vključitev GDPR usmeritev o varstvu osebnih podatkov in drugih pravil, zaradi katerih se uporabnike takoj obvesti, ko pride do odstopanj na področju skladnosti z zakonodajo.
  • Uporabniška izkušnja: pri uporabi se lahko kombinira spletne aplikacije, mobilne telefone, terminale, prav tako pa je z integracijo možna uporaba SAP-ovega uporabniškega vmesnika.
  • Obračun plač: z integracijo je digitaliziran in avtomatiziran.

Med uporabniki Time&Space in SAP integracije so že Iskra Mehanizmi, Slovenske železnice, Pošta Slovenije, Gorenje, Univerza v Ljubljani, Spar, Kolektor, Intereuropa, Domel …

Več informacij na: https://www.spica.si/novice/integracija-time-and-space-in-sap

undefined

Zakaj je uporabna vrednost povezane rešitve Špice in SAP tako velika?

Koristi od povezane rešitve Špice in SAP imajo vodje in zaposleni. Tone Stanovnik pojasnjuje:

Vodje pridobijo orodje, ki omogoča:

  • dinamično planiranje delovnega časa,
  • spremljanje časa po projektih in
  • analitiko, ki na podlagi strojnega učenja omogoča optimizacijo bodočega razporejanja sodelavcev, usklajenega z zahtevami trga, ki so glavno gonilo vsakega podjetja.

Na drugi strani pa zaposleni:

  • lahko kar na mobilnih telefonih (ali informacijskih terminalih) kadarkoli in od koderkoli dostopajo do svojih podatkov o posameznih segmentih delovnega časa (fizični prisotnosti, delu na daljavo, nadurah, bolniških odsotnostih, dopustih, delu ob praznikih…),
  • preko mobilne opreme ali internetnega dostopa od koderkoli lahko spremljajo dinamično planirane urnike, ki jim jih pripravlja vodja, in se eventualno avtonomno usklajujejo s sodelavci za posamezno nadomeščanje, seveda vse v okvirih, ki jih definira podjetje (kompetence, zakonske časovne regulative).

Na ta način podjetja razbremenijo vodje tako administrativnega dela kot tudi usklajevanja.

Sodobna evidenca delovnega časa je daleč stran od poenostavljene in zadnje čase zelo osovražene besede »štemplanje«. Gre za dinamično planiranje, spremljanje dela po projektih in posameznih strankah, fleksibilno usklajevanje raznih kategorij prisotnosti in odsotnosti in za dobro analitiko.

V prihodnje nas čaka še zanimiv in hkrati revolucionaren obrat, ko bomo od diagnostike - pogleda v preteklost - na podlagi zbranih podatkov lahko prešli v napovedno analitiko, ki bo omogočila planiranje prihodnosti.

O SAP in Time&Space

SAP je vodilni svetovni ponudnik programske opreme na svetu. SAP ERP je paket programske opreme za planiranje virov, ki podjetjem pomaga pri upravljanju različnih poslovnih funkcij, vključno s financami, logistiko, človeškimi viri in še več. SAP SuccessFactors pa je vodilni paket programske opreme v oblaku za upravljanje talentov in človeškega kapitala. S SAP SuccessFactors lahko podjetja upravljajo različne vidike kadrovskih operacij, vključno z zaposlovanjem, razvojem in spodbujanjem uspešnosti zaposlenih, ter kadrovsko analitiko.

Time&Space je celostna, učinkovita rešitev Špice za kontrolo pristopa in upravljanje delovnega časa. Sistem ima visoko stopnjo nastavljivosti. Prilagodljiv je glede na potrebe zelo različnih podjetij in organizacij, ne glede na njihovo velikost in geografsko razpršenost. Uporabniki sistema, ki jih je več kot 1.000.000 v več kot 30 državah, so v proizvodnji, energetiki, trgovskih podjetjih, bankah, zavarovalnicah, hotelih in zdraviliščih, zdravstvenih ustanovah, drugih storitvenih dejavnostih, šolstvu, občinah in državnih institucijah.