NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Novica

Avtomatizirajte upravljane z e-bolniškimi (eBOL)

Avtomatizirajte upravljane z e-bolniškimi (eBOL)
Špica International
Avtor
Špica International
 
3 minutno branje
Datum
26/01/2024

Upravljanje z e-bolniškimi je do sedaj potekalo ročno, sedaj pa je na voljo enostavnejši in hitrejši - avtomatski način!

Uporabniki lahko s pomočjo Špica eBOL prevzemate e-bolniške liste s portala e-VEM (SPOT) in jih uvažate v Špicin sistem za evidenco delovnega časa. Prevzem, uvoz in sinhronizacija podatkov med obema sistemoma lahko poteka ročno s pomočjo XML datotek ali avtomatsko oziroma samodejno, po urniku, ki ga določite sami. Na Špici svetujemo, da se podjetja odločite za avtomatski način, saj je ta način bistveno enostavnejši in hitrejši.

Kako do nove verzije Špica eBOL?

Špica eBOL je na voljo v računalniškem oblaku, lahko pa jo naši strokovnjaki namestijo na vaše strežnike, kar opravijo s pomočjo oddaljenega dostopa ali z obiskom na lokaciji.  

Obstoječi uporabniki rešitve Time&Space Špica eBOL, ki bi želeli z e-bolniškimi odsotnostmi upravljati avtomatsko, morate trenutno verzijo nadgraditi z novo.  Za pomoč pri namestitvi in konfiguraciji rešitve se obrnite na Špicino ekipo za tehnično pomoč, ki je dosegljiva na 

 Za prodajno ponudbo se obrnite na svojega skrbnika na Špici International. 

Uporabniki rešitve All Hours pa se za pomoč pri konfiguraciji obrnite na support@allhours.com oziroma pokličite: +386 1 568 08 16.

ePotrdila (eBOL in ePODK) se bodo v sistema prenesla avtomatično

Informacijska rešitev oz. ePotrdilo o odsotnosti z dela zaradi darovanja krvi (ePODK) je delodajalcem na voljo od 1. 1. 2024. ePODK se bo prevzemal v okviru obstoječega postopka za upravljanje elektronskih bolniških listov (eBOL) in nova (dodatna) pooblastila za upravljanje z e-bolniškimi ne bodo potrebna. Postopek bo enostavnejši, saj se bodo skupaj z eBOL v sistem istočasno prenesli tudi potrdila o darovanja krvi (ePODK ).

eBOL se po novem lahko izda tudi za povezane osebe

Zavarovana oseba lahko pridobi e-bolniško odsotnost po novem tudi za povezane osebe. Na primer v primeru nege ali spremstva otroka ali v situaciji usposabljanja za kasnejšo rehabilitacijo.

Podatki o povezanih osebah so skupaj z ostalimi podatki navedeni na e-bolniškem listu in se s pomočjo Špicine rešitve za upravljanje e-bolniških avtomatično prenesejo v sistem za evidentiranje delovnega časa. Omenjeni podatki o povezanih osebah so na voljo tudi uporabnikom sistema MFERAC.