NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Zebra MC9400 - terminal, ki prinaša revolucijo v delo skladišč

MC9400
Špica International
Avtor
Špica International
 
6 minutno branje
Datum
29/01/2024

Na trg je vstopil novi prenosni terminal Zebra MC9400, ki nadgrajuje izredno dobro sprejetega predhodnika MC9300 (velja za najbolj uporabljen prenosni čitalec na svetu).

Čas je denar, ne izgubljajte ga

Ne glede na to, kako veliko je vaše podjetje in s kakšno količino izdelkov operirate, se v skladišču najverjetneje soočate s sorodnimi izzivi kot druga podjetja. Vsako podjetje si namreč želi pri popisovanju zalog, obdelavi pridobljenih podatkov ter vhodni in izhodni logistiki čim manj tehničnih ovir in zamudnih zapletov, ki zmanjšujejo produktivnost in konkurenčnost podjetja.

Izzivi v skladišču med drugim vključujejo težje dostopna mesta, slabo berljive ali poškodovane kode, nedostopnost izdelkov, skladiščenih na višje ležečih točkah, slabšo spletno povezljivost terminala na zunanjih površinah, nesmotrne strateške odločitve o postavitvi izdelkov, zamude pri izdaji in nabiranju artiklov, zamik pri obdelavi podatkov in podobno. Tovrstni izzivi zaposlenim jemljejo potrpljenje in motivacijo, predvsem pa dragocen čas, v katerem bi bilo lahko delo opravljeno hitreje. Ker je podjetje povezana veriga procesov, odvisna od upravljanja z zalogami, je optimizacija dela v skladišču temelj produktivnosti celotnega podjetja. 

 

Kako torej dvigniti produktivnost v skladišču?

K sreči imajo skladišča na voljo vse več tehnične opreme, ki jim omogoča ne le lažje in hitrejše delo, temveč tudi zmožnost slediti povpraševanju. Učinkovit sistem etiketiranja, napredni prenosni čitalci kod, dobri sistemi za obdelavo pridobljenih podatkov in sistemi, ki skrbijo za obvladovanje procesov v skladišču, težijo k čim boljši optimizaciji dela v čim bolj realnem času, da je mogoče čim bolj ažurno upravljati skladišče.

Želite ponudbo?

timon.suc@spica.com

040 649 139



Osnova dobro delujočega celotnega sistema pa je, da je osebje v skladišču opremite s čim kakovostnejšimi čitalci kod, ki omogočajo hitro in natančno pridobivanje ključnih podatkov in brezhibno uporabo WMS aplikacije, s čimer optimizirate procese dela in zmanjšate stroške. Brez učinkovite, hitre in natančne opreme lahko prihaja do napak, kar lahko vodi tudi v slabe izkušnje kupcev.

Tehnologija na tem področju izjemno hitro napreduje in lahko bistveno zmanjša izzive, za katere neprestano iščemo rešitve. Pomembno je torej redno spremljati razpoložljivo tehnologijo na trgu in iti v korak s časom. Napredna oprema lahko ne le pospeši in olajša procese dela, razširi območje dela in aktualizira podatke, temveč tudi psihično in fizično razbremeni delavce, okrepi varnost delavcev v skladišču in zmanjša odsotnosti.


undefined

Najboljše, kar trenutno ponuja trg: prenosni terminal Zebra MC9400

Verjamemo, da ste se v nekaterih zgoraj naštetih izzivih prepoznali in da vas bodo razveselila dejstva o napredku tehnologije na področju prenosnih terminalov. Korak naprej je tako velik, da si povratka v prejšnji čas ne bo več moč predstavljati. Na trg je vstopil novi prenosni terminal Zebra MC9400, ki nadgrajuje izredno dobro sprejetega predhodnika MC9300 (velja za najbolj uporabljen prenosni čitalec na svetu). Novodobnik Zebra MC9400 rešuje zamudne in neugodne izzive v procesih dela in jih hkrati močno spreminja.

Naredi doslej nedosegljivo dosegljiveje - na kar treh področjih: 

1. Doseže težje dostopna mesta.

2. Doseže prostore brez WI-FI povezave.

3. Preseže dosedanjo učinkovitost dela. undefined

Ključne prednosti so vsekakor povezljivost s 5G omrežjem, ki omogoča delo na prostem, Wi-Fi 6E, tipkovnica in zaslon na dotik v eni napravi, večji domet čitalca črtne kode, s katerim seže vse do najvišjih polic, hitro dekodiranje tudi pri poškodovanih in težje dosegljivih kodah ter možnost takojšnje obdelave podatkov in dela na terenu. Prenosni terminal Zebra MC9400 pa ne skrbi le za vrhunski popis zalog, temveč tudi za celotno vhodno in izhodno logistiko, saj omogoča vsakodnevno uporabo WMS aplikacije za obvladovanje skladišč. Tako v eni napravi odgovarja na aktualne potrebe podjetij in jih vodi v digitalizirano, učinkovitejšo in bolj konkurenčno prihodnost.   

Učinkovit vedno in povsod

Delovna učinkovitost prestavlja z novim Zebra MC9400 prenosnim terminalom resnično v višjo predstavo. Delavce opremi s pametnim, mobilnim, robustnim računalnikom, ki zelo poenostavi proces dela in pohitri zagon, izboljša varnost, produktivnost, natančnost, rezultate in zmožnosti. WI-FI povezljiv čitalec se namreč odlično znajde na terenih, kot so pop-up priložnostne in sezonske aktivnosti, deluje pa tudi na območjih brez wi-fi-ja, kot so dvorišča in pristanišča. Dodatna dobra novica je, da so pripomočki predhodnika MC9300 povsem kompatibilni z novim Zebra MC9400 prenosnim terminalom in torej dodatna investicija v pripomočke ni potrebna.


undefined

Inteligenten čitalec kod, na blizu in daleč

Razveseljujoče so tudi druge tehnične podrobnosti. Zebra MC9400 prenosni terminal deluje na operacijskem sistemu Android 13, ki ga je mogoče nadgraditi do Android 17. Vključuje varnostne prednosti z LifeGuardTM za AndroidTM, poganja pa ga naslednja generacija SE58 motorja za skeniranje. Snemalnik s podaljšanim dosegom je zmožen izjemno velikega dosega in izboljšuje dosedanje standarde obsega skeniranja.

Funkcija dvojnega snemanja mu omogoča večjo moč uporabe po vertikalah. Doseg skeniranja je razširjen, bistvene pa so tudi izboljšave pri dekodiranju pri spremenljivem in fiksnem fokusu. Visoko vidni zeleni laserski merilnik, ki je do sedemkrat svetlejši od rdeče merilne točke, zagotavlja 10 ft (odlično) vidnost tudi na neposredni sončni svetlobi, sprednja barvna kamera z 8 MP ločljivostjo pa omogoča biometrično avtentikacijo in prepoznavanje obraza.

 undefined

Nič več iskanja izgubljenih naprav

Dodatna velika prednost je funkcija Zebra Device Tracker, ki odpravlja izzive z dolgotrajnim iskanjem izgubljenih naprav. Delavcem, menedžerjem in administratorjem namreč omogoča takojšen vpogled v lokacijo in stanje naprav, tudi če je naprava izklopljena ali baterija izpraznjena. Iskanje naprav v skladišču vsekakor zmanjšuje učinkovitost in produktivnost, nalaga dodatno delo, povzroča stres in slabša izkušnjo strank. Še ena skrb manj, ki jo je z novim Zebra MC9400 prenosnim terminalom mogoče povsem odmisliti.  

Zebra MC9400 prenosni terminal je tako takojšen, inteligenten čitalec kod, na blizu in daleč, ki standarde dela v skladiščih prestavlja na višjo raven. Je zelo dobrodošel tehnološki napredek in izvrstna osnova za graditev izboljšane učinkovitosti tudi na drugih področjih in nivojih podjetja. Prihodnost je že tu, pridružite se ji.