NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Zakaj telefon v skladišču ni najprimernejša rešitev?

Zebra TC22
Timon Šuc
Avtor
 
6 minutno branje
Datum
20/07/2023

Povečajte produktivnost v skladišču, maloprodaji, proizvodnji in na terenu. Zaposlene opremite z mobilnimi računalniki Zebra namesto s pametnimi telefoni.


Razmišljate o tem, da bi zaposlene v skladišču in v proizvodnji opremili s pametnimi telefoni? Ne nazadnje so ti prave večživke, saj so lahko univerzalno orodje za zaposlene, orodja za skeniranje črtnih kod in še marsikaj drugega. A v nadaljevanju vam bomo pokazali, zakaj imajo v poslu prednost namensko razvite rešitve, kakršni so mobilni računalniki proizvajalca Zebra – posebej nova generacija, ki jo poosebljata modela TC22 in TC27. Ključna prednost je že ta, da so robustni in trpežni, torej se naložba ne »razblini« že ob vsakem stiku s tlemi ali tekočino … Pa je tu še vsaj deset razlogov. Oglejmo si jih. 

Kot pametni telefon, a trpežnejši

Kot rečeno so mobilni računalniki, nekdaj smo jim sicer rekli mobilni terminali, narejeni za resno delo. To seveda vključuje tudi delo v manj prijaznih okoljih – prahu, vlagi, tresljajih itd. Največja nevarnost za tablice, računalnike in telefone so v praksi padci. Ti pustijo resne posledice – razbiti zasloni, počeno ohišje in odpoved vgrajenih komponent. In ker danes omenjene naprave stanejo več stotakov in celo tisočakov, je jasno, da so stroški popravil visoki. Da stroškov prekinjenega ali motenega poslovanja sploh ne omenjamo. 

Po tej plati sta Zebra TC22/TC27 prava borca. Brez posledic namreč preživita padce z višine 1,5 metra – torej iz rok, žepa, mize, viličarja … Najbolj krhek del, zaslon, varuje steklena zaščita Corning® Gorilla Glass, ta je za razliko od pametnih telefonov nameščena tudi čez režo, ki jo računalnik uporablja za skeniranje črnih in QR-kod ter drugih oznak. Oznaka IP68 pa dodatno razkriva, da sta napravi zaščiteni pred vdorom prahu in vode, ki sta tudi »naravna sovražnika« elektronike v skladiščih, industriji, logistiki itd. 

Poganjata vse aplikacije

Naj vas dodelan izgled Zebra pametnih računalnikov ne zavede – narejeni so za delo. Na račun zmogljivega procesorja ter izdatne količine pomnilnika aplikacije delujejo s svetlobno hitrostjo. Še več, poganjate lahko vse svoje aplikacije hkrati. Glasovno upravljanje, izmenjava podatkov, umetna inteligenca, obogatena resničnost, strojno učenje – vse to lahko poganjate na Zebrah TC22/TC27

Zagotovljene nadgradnje in posodobitve

Medtem ko v svetu mobilnih telefonov lahko pričakujemo eno ali dve nadgradnji operacijskega sistema, Zebra za svoje naprave jamči bistveno daljšo življenjsko dobo – ne le strojne temveč tudi programske opreme. Napravi TC22/TC27 bosta tako prejeli in podpirali še vsaj tri nove operacijske sisteme (vsaj do različice Android 16). 

Povezljivost, pisana z veliko začetnico

Menite, da bi pametni telefon zmagal v bitki povezljivosti? Motili bi se. Omenjena mobilna računalnika premoreta najhitrejše in najzanesljivejše brezžične povezave. Mobilni 5G, brezžični Wi-Fi 6/6E in podpora za zasebna omrežja poskrbijo, da boste vedno zanesljivo in varno povezani v omrežje – znotraj ali na prostem – od velikih skladišč do velikih trgovskih centrov in na terenu. 

Avtonomija brez primere

Čeprav Zebrini napravi po zunanjem videzu res spominjata na pametna telefona, pa obvladata nekaj, česar pametni telefoni že dolgo ne znajo več. Ne le, da je avtonomija baterije zgledna, velika prednost je tudi zamenjljiva baterija. Tako vam nikoli ne zmanjka energije – preprosto zamenjate baterijo in nadaljujte z delom. 

undefined

Delo z levo roko

Če ste levičarji, sicer pa je tudi uporaba z desno roko enako učinkovita. Zanimiv naslov predvsem sporoča, da je Zebri TC22/TC27 enostavno uporabljati enoročno. Skeniranje z eno roko je mala malica - vgrajeni optični bralnik zajame črtne kode v vseh pogojih pod praktično vsakim kotom. Le namerite proti kodi, ki jo želite skenirati – ta je lahko kar do 12 metrov stran! Slednje omogoča bralnik daljšega dosega SE55 1D/2D, ki je idealen za visokoregalna skladišča, trgovine in vse zaposlene, ki veliko hodijo, saj jim prihrani marsikatero pot. Pametni telefoni česa podobnega niti približno ne zmorejo … 

Izjemna ergonomija

Čeprav sta napravi izdelani za vzdržljivost, sta izdelani tudi za udobje. Zebrina večkrat nagrajena ekipa za industrijsko oblikovanje je ustvarila posebno obliko, ki zmanjšuje točke pritiska ter zagotavlja varen in udoben oprijem za vse velikosti rok. 

Delovna večživka

Omenjena mobilna računalnika mimogrede prevzameta vlogo pet drugih naprav. TC22/TC27 spremenite v dvosmerni radijski sprejemnik (walkie-talkie), telefonsko slušalko, bliskovito hiter bralnik oznak RFID, mobilno delovno postajo ali prodajni terminal – blagajno za mobilna in kartična plačila. 

Pripravljeni na brezstično povezovanje
Prav ste prebrali. Napravi poleg plačevanja – vključno z Apple in Google Pay – podpirata tudi druge oblike brezstičnega poslovanja, vključno s karticami zvestobe, kuponi, vstopnicami in dovolilnicami.  

DNA, ki ustvarja vrednost

Z rešitvijo Mobility DNA Professional dobite vrednost, ki jo lahko ponudi le Zebra. Povečajte varnost, olajšajte zajemanje podatkov in poenostavite vsakodnevno upravljanje naprav s to zbirko orodij – brez dodatnih stroškov. Zaposlenim lahko na primer omogočite, da z enim samim pritiskom na gumb za skeniranje zajamejo vse črtne kode, ki so na paketu – tudi če so na več etiketah! Lahko jim namenite mehko tipkovnico, ki olajša zajemanje vrst informacij, ki jih vaše podjetje potrebuje. Ali pa odpravite prekinjene povezave, saj znata napravi samodejno vzpostaviti povezavo z drugim (znanim) omrežjem v primeru padca povezave. Izgubljene naprave lahko hitro najdete z orodjem Device Tracker, ki omogoča enostavno sledenje in iskanje pogrešanih naprav – tudi če je glavna baterija prazna!

Z dodatki je vse še lažje

Namensko izdelana dodatna oprema naredi vsako delo še lažje. Ne glede na to, ali gre za namenske nosilce z rabo okoli pasu, na roki, v vozilu itd. ali pa olajšano delovanje z zalednimi IT-sistemi – vsi ti dodatki povečujejo število in enostavnost opravil ter vzdržljivost naprav. Z nosilcem za roko npr. zaposlenim osvobodite roke za hitrejše pobiranje naročil.  

undefined

Dolgoročno cenejši

Najboljše smo prihranili za konec. Namenske naprave so za podjetje cenejše. V konkretnem primeru, ko vračunate stroške zamenjave pametnega telefona, popravil in stroškov časa tehnične podpore, boste z TC22 in/ali TC27 na dolgi rok prihranili veliko veliko denarja. 

Pod črto: Zebra TC22 in TC27 sta preprosto pametnejša izbira, če vam je mar za vaš posel. Izdelana sta z namenom, da vam bosta služila dolga leta – zaradi trpežne zasnove lahko zaposleni pričakujejo zanesljivo delovanje kljub dežju, snegu, prahu, naključnim padcem in še čemu, kar se jim pri delu dogodi. Dobili boste najboljše iz vseh svetov – slog pametnega telefona, ki si ga želijo vaši zaposleni, ceno, ki ustreza vašemu proračunu, in napredne poslovne funkcije, ki povečujejo produktivnost, kakovost storitev za stranke in prodajo.

Za več informacij in ponudbo mi pišite ali me pokličite na 040 649 139, timon.suc@spica.com.