NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Kako bodo hotelirji poskrbeli za varnost svojih gostov?

Kako bodo hotelirji poskrbeli za varnost svojih gostov?
Rešitve: Etikete
Industrije: Turizem
 
3 minutno branje
Datum
20/04/2021

Poletna turistična sezona tik pred vrati - prvi gostje bodo vsak čas poprijeli za hotelske kljuke, hotelirji pa si glavo belijo s ključnim vprašanjem: kako privabiti kar največ gostov?

Eden izmed ključnih izzivov, s katerim se bodo morali soočiti hotelirji, je kako prepričati svoje potencialne stranke, da so ustrezno poskrbeli za preprečitev širjenja virusa v času dopusta. V hotelirstvu je še bolj kot v preteklosti postala pomembna skrb za čistočo in posledično za varnost gostov. Hoteli po vsem svetu uvajajo nove standarde na področju razkuževanja in iščejo inovativne načine, s katerimi želijo gostom zagotoviti, da bodo pri njih v varnih rokah.

Pečatne etikete za hotelske sobe

Eden izmed stroškovno razumnih, ampak izjemno učinkovitih ukrepov v tej smeri, je lahko tudi uporaba varnostnih nalepk za pečatenje hotelskih sob. S to rešitvijo lahko hotelirji, ob majhnem vložku, vzbudijo občutek varnosti in zaupanja pri svojih strankah.

Gre za posebno vrsto varnostnih nalepk, katere se lahko namestijo na vrata hotelskih sob in se tako ustvari začasen varnostni pečat med vrati in okvirjem. Sistem pečatenja je zelo preprost – vsak član čistilne službe ima pri sebi kolut ali poljubno število varnostnih nalepk (glede na število sob, katere mora oskrbeti). Ko končajo z delom enostavno odlepijo eno pečatno nalepko s koluta in jo namestijo na vrata – postopek vzame nekaj sekund.

Kako z majhnim vložkom vzbuditi občutek varnosti in zaupanja pri svojih gostih?

Z varnostnimi nalepkami za pečatenje hotelskih sob, ki so jasen dokaz, da v sobo po tem, ko je bila očiščena, prezračena in razkužena, ni vstopal nihče.


Brez ostankov lepila na vratih

Pečat, ki se ga na vrata prilepi po vsakem čiščenju, je za bodoče goste jasen dokaz, da v njihovo sobo, po tem ko je bila ta očiščena, prezračena in razkužena, ni vstopal nihče. Predvsem pa je to za goste pomemben signal, da je vodstvo hotela resno vzelo varnostni protokol, kar ima na goste in na celotno izkušnjo bivanja v hotelu pomirjujoč učinek.

Posebnost hotelskih pečatnih etiket je v tem, da so narejene na osnovi lepila, ki za seboj ne pušča ostankov. Nalepka se sicer zanesljivo oprime na podlago, vendar ob njeni odstranitvi na podlagi ne ostanejo nikakršne sledi lepila. Tovrstne etikete so torej izjemno enostavne za uporabo, ob vsakem poskusu neavtoriziranega posega, pa se na njih izpiše jasno opozorilo (»VOID/Opened«).

Interna raziskava ene največjih hotelskih verig na svetu je razkrila, da so trije izmed štirih možnih ukrepov v luči zagotavljanja občutka varnosti za goste, povezani z dodatnim in doslednim razkuževanjem. Kot enega izmed odgovor na to raziskavo so implementirali sistem varnostnega pečatenja sob.

Kaj pa zaščita hotelske lastnine?

Poleg izjemne sporočilne vrednosti, ki jo imajo lahko varnostne nalepke za hotelske goste, pa so tovrstne nalepke lahko uporabne tudi na drugih področjih hotelskega poslovanja, na primer za zaščito hotelske lastnine.

Pečatne varnostne nalepke so lahko zelo uporabne tudi za zaščito hotelskih mini barov. Osebje lahko po dopolnitvi zaloge vrata sobnega hladilnika zapečati z nalepko in na ta način prepreči, da bi nepooblaščena oseba posegala v notranjost hladilnika že pred prihodom novega gosta. Na ta način lahko hotelirji zaščitijo svojo lastnino, hkrati pa vzbudijo dodaten občutek varnosti in zaupanja pri svojih gostih. Prav tako so pečati lahko uporabni pri hrambi dokumentov, gotovine, ključev in drugih predmetov s pomembno dodano vrednostjo.

V kolikor bi želeli opisano rešitev sami preizkusiti, nas kontaktirajte in poslali vam bomo vzorce. 


Se vam zdi rešitev uporabna in bi pečatne nalepke želeli brezplačno testirati?