NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Nekoč pestnjak, danes mobilni telefon

Nekoč pestnjak, danes mobilni telefon
Rešitve: Vse rešitve
Industrije: Vse industrije
 
4 minutno branje
Datum
21/11/2018

Nič novega ni, da se življenje seli na mobilne telefone. Čeprav sta tako računalnik kot tablični računalnik v nekaterih zadevah neprekosljiva, pa mobilni telefon vseeno zaseda več našega časa kot preostala dva.

Zakaj je temu tako?

Najverjetneje zaradi naše zgodovinske pripadnosti predmetom, ki jih lahko vzamemo v roko. Najdlje in najbolj uporabljano orodje v človeški zgodovini je bil pestnjak. Uporabljali smo ga skoraj 3 milijone let, nekateri celo še danes.

Pestnjak je bil zelo uporaben: z njim si se lahko branil, lovil, ga uporabil za pripravo hrane, ali pa podaril simpatiji.

Na prvi pogled zna naš pametni telefon manj, a v resnici zna več.

Registracija-Delovnega-Casa-S-Telefonom

Kje uporabniki Špicinih rešitev uporabljajo pametne telefone pri svojem vsakodnevnem delu?

Beleženje dela po projektih

S pomočjo mobilne aplikacije My Hours lahko svoja opravila beležimo preko mobilnega telefona – na koncu meseca tako vemo, koliko časa smo porabili po projektih, kar pride prav za analitiko, koliko je kateri del našega dela profitabilen, ali pa vemo, koliko zaračunati kateremu od naših naročnikov.

Beleženje delovnega / nedelovnega časa in pregledovanje trenutne prisotnosti

Mobilna aplikacija All Hours ponuja beleženje delovnega časa tako preko NFC, Bluetooth kot omrežne tehnologije. Sproti sporoča še geolokacijo registracije. Na mobilnem telefonu lahko oddamo prošnjo za dopust, službeno pot ali najavimo bolniško odsotnost ter pregledujemo bilanco našega delovnega časa.

Vodje lahko pregledujejo, kdo je trenutno prisoten na delu in pregledujejo napovedi odsotnosti tistih zaposlenih, ki so oddali prošnje za odsotnosti. Te lahko preko mobilnega telefona tudi potrjujejo ali zavračajo.

Z zadnjo verzijo ne oblačne Špicine rešitve za upravljanje z delovnim časom Time&Space pa lahko pametni telefon uporabljamo tudi namesto terminala. Zaposleni tako registrirajo svoj delovni čas tako, da kartico prislonijo k pametnemu telefonu, ki ta dogodek sporoči v podatkovno bazo.

undefined

Odpiranje vrat

Kontrola pristopa (in registracija delovnega časa) se seli na mobilne telefone, kar prinaša večjo varnost, saj smo na mobilne telefone bolj pozorni kot na kartice. Kontrola pristopa se vrši preko Bluetooth povezave in s pomočjo “twist and turn” tehnologije omogoča varno uporabo tudi, ko se kontrola pristopa nahaja na več vratih, ki so fizično blizu ena drugim.

Odpiranje vrat hotelskih sob

Svetovno vodilno podjetje za kontrolo pristopa v hotelirstvu ASSA ABLOY Hospitality je na račun enostavnosti namestitve tovrstne rešitve v hotele, pričela beležiti večjo rast prodaje sistemov za mobilno odpiranje hotelskih sob. Preko Bluetooth čitalca gostje vstopajo v sobo s pomočjo pametnega telefona, kar prinaša za goste predvsem prednost zaobidenja recepcije (elektronski ključ se prejme pred prihodom v hotel), za hotel pa večjo lojalnost rezervacij preko hotelskega portala in s tem izogib provizij rezervacijskim posrednikom.

Podpora potnikom, ki pospešujejo prodajo

Potniki na terenu svoje delo opravljajo bistveno hitreje in posledično lahko opravijo več obiskov, če imajo podatke takoj pri roki:

  • kakšni so dogovori s posameznim prodajnim mestom (tako cenovni kot planogramski),
  • povezava s centralnimi sistemi podatkov (kot je SAP) mora biti vzpostavljena, da lahko potnik preverja cene in dobavljivost ter oddaja naročila neposredno s terena,
  • katere stranke obiskati danes in katere jutri, da bodo frekvence obiskov ustrezale porazdelitvi strank v A, B in C prioritetne razrede.

Upravljanje z osnovnimi sredstvi

Včasih pride prav možnost vpogleda v podatke o stanju, zadolženosti in lokaciji osnovnih sredstev. Špicin Frontman Asset omogoča upravljanje z osnovnimi sredstvi kjerkoli in kadarkoli, kar je lahko ključnega pomena tako z vidika prihranka stroškov kot ažurnega dosega osnovnih sredstev.

V kolikor bi želeli preizkusiti katero od zgornjih Špicinih mobilnih rešitev, se vsekakor oglasite.