Choose languageLanguage
Blog

Dezinfekcija čitalcev črtne kode in prenosnih terminalov

Dezinfekcija čitalcev črtne kode in prenosnih terminalov
Špica International
Avtor
Špica International
 
2 minutno branje
Datum
19/10/2020

V skrbi za zdravje svojih zaposlenih morajo podjetja poskrbeti za primerno čiščenje naprav, ki si jih delavci izmenjujejo med sabo. Pri tem so prenosni čitalci črtne kode še posebej pomembni, saj si jih zaposleni med seboj pogosto izmenjujejo.

Kot izredno primeren in učinkovit način čiščenja se je pokazala dezinfekcija s pomočjo ozona (O3), saj uniči skoraj vse bakterije in viruse. Hkrati pa ozon ne poškoduje naprav samih.

Kaj je ozon?

Ozon je plin s karakterističnim vonjem, ki ga povezujemo tudi z vonjem ob nevihtah. V naravi ga najdemo v zgornjih plasteh atmosfere in je pomemben za življenje na zemlji. Ker je nestabilen, ga ne moremo proizvajati ali prevažati v jeklenkah, kot to lahko delamo z drugimi plini. Narediti ga moramo na mestu uporabe. Čez nekaj časa se ozon sam spremeni v čisti kisik, predmeti pa dobijo prijeten občutek čistoče.

Dezinfektor mobilnih naprav »SANItize box«

Naprave SANItize box italijanskega proizvajalca Custom uporabljajo ozon za dezinfekcijo prenosnih elektronskih naprav, čelad, rokavic, telefonov, slušalk in drugih predmetov. Postopek dezinfekcije traja 25 minut in ne škoduje okolju. Glede na velikost naprave lahko očistite tudi več predmetov hkrati.

Dezinfektor mobilnih naprav


Naprava je na voljo v treh velikostih z različno velikimi notranjimi prostori za čiščenje, v katere postavite lahko tudi po več naprav hkrati:

Mala/small (Š x D x V):
220 × 162 × 104 mm
Cena in zaloga >>
Srednja/medium (Š x D x V):
350 × 261 × 234 mm
Cena in zaloga >>
Velika/large (Š x D x V):
530 × 360 × 384 mm
Cena in zaloga >>


Cene in zalogo dezinfektorjev mobilnih naprav lahko preverite v Špica spletni trgoviniUpravljanje naprave je izredno enostavno: v napravo vstavite predmete, zaprete pokrov in pritisnete tipko. Po 25 minutah vas bosta lučka in zvok opozorila na končan postopek čiščenje. Po 10 minutah odprtega pokrova lahko predmete odstranite in jih začnete uporabljati. Takoj nato lahko začnete postopek z novimi predmeti, saj je naprava narejena za stalno delovanje in ne potrebuje počitka.

V kompletu z napravo boste prejeli tudi napajalnik in navodila, drugega ne potrebujete.