Choose languageLanguage

RFID tehnologija za avtomatski zajem dogodkov

RFID tehnologija omogoča prihranke in avtomatizacijo postopkov v industriji in logistiki.

Sodelujemo s številnimi uspešnimi podjetji

Frontman RFID omogoča avtomatsko sledenje predmetov v premikanju
Funkcionalnosti

Frontman RFID omogoča avtomatsko sledenje predmetov v premikanju

Frontman RFID je idealen vmesnik med fizičnim svetom in obstoječimi IT rešitvami v podjetjih. Primeren je za uporabo v vseh RFID projektih: od sledenja plastičnim zabojčkov v mesno-predelovalni proizvodnji, preko sledenja oblek skozi pralnico do pošiljk in vozičkov v logistiki. Investicija v sisteme Frontman RFID se povrne skozi zmanjšanje potrebe po ročnem odčitavanju in skozi hitrejše procese.
30+ let
Izkušenj z implementacijo RFID rešitev
30+
Prisotni smo v več kot 30 državah
50+
implementiranih RFID projektov
1.
Vodilni slovenski dobavitelj RFID opreme in rešitev
RFID tehnologija

Učinkovitost RFID tehnologije se začne pri ustrezni opremi

Uspeh RFID tehnologije leži v napredni in kvalitetni opremi ter njeni učinkoviti umestitvi v poslovne procese podjetja. Brez odpornih in pravilno nameščenih RFID označb ni pogojev za sledenje predmetov, medtem ko elegantni čitalci in antene omogočajo izmenjavo podatkov v realnem času. Programska oprema Frontman RFID pa vse komponetne povezuje v brezhibno delujoč sistem.

RFID čitalci in antene

RFID čitalci in antene

Za branje RFID značk uporabljamo fiksne in mobilne čitalce in več vrst anten vodilnih svetovnih proizvajalcev. Naša glavna partnerja sta Zebra in Kathrein. 

Pošljite povpraševanje
RFID označbe

RFID označbe

Pri izbiri RFID označb je potrebno upoštevati veliko parametrov: podlago, odpornost, način namestitve, oblika, velikost, cena. Vse bolj pa se uveljavlja EPC Gen2 standard. 

Nakup RFID označb
Frontman RFID

Frontman RFID

Frontman RFID programska oprema je rezultat lastnega razvoja in odlićno izkorišča lastnosti RFID tehnologije. Omogoča manj ročnega odčitavanja in avtomatizacijo procesov.

Študije primerov

RFID projekti pri naših strankah

Uspešno izpeljani RFID projekti so tisti, pri katerih smo rešili konkretne poslovne in tehnološke izzive naših strank. Rezultati naših projektov so merljivi in dokazljivi, hitrost poslovnih procesov občutno višja, povrnitev v investicijo pa je praviloma krajša od enega leta.

Pošta Slovenije v vsakem trenutku natančno ve, kje se nahaja več kot 2.000 vozičkov za prevoz pošiljk.

Pošta Slovenije upravlja s približno 2000 kovinskimi vozički za prevoz pošiljk med svojima logističnima centroma in poštami. Vsako leto Pošta kupi nove vozičke, stroški z njimi pa so naraščali bolj, kot je naraščala njihova uporabljenost. S pomočjo RFID tehnologije so začeli v Pošti Slovenije z vozički učinkovito upravljati.

S pomočjo RFID tehnologije lahko UKC Ljubljana avtomatsko beleži vse premike oblačil.


UKC Ljubljana upravlja s približno 80.000 kosi delovnih oblačil, ki jih uporablja večina od 7.500 zaposlenih. UKC delovna oblačila upravlja preko 17 razdeljevalnic na različnih lokacijah. Oblačila so podvržena vsakodnevnemu pranju v zunanji pralnici, pred pranjem jih je potrebno sortirati ter šteti in evidentirati njihov povratek v razdeljevalnice. Vsako leto UKC zaradi dotrajanosti in poškodb dokupi nove kose oblačil.

S pomočjo tehnologije RFID so v Premogovniku Velenje bistveno skrajšali čakalne vrste pri sprejemu in izdaji perila.

Podjetje HTZ je največje invalidsko podjetje v Sloveniji in zaposluje preko 800 ljudi. Kot največje hčerinsko podjetje Premogovnika Velenje za Premogovnik opravlja storitev izdelovanja in pranja oblačil rudarjev.

Kaj lahko v Špici storimo za vas?

Vsaka stranka ima svoje želje in zahteve. Skupaj lahko poiščemo pravo rešitev, s katero boste dosegli svoje cilje - in ne presegli finančnih okvirjev