Pomoč pri vodenju terenske prodaje

Poleg uvedbe konkretnih rešitev podjetjem pogosto svetujemo, kako izboljšati upravljanje terenske prodaje in kje lahko najbolj učinkovito napredujejo. Pri tem sodelujemo s priznanimi slovenskimi strokovnjaki s področja FMCG prodaje in občasno prirejamo tudi strokovne seminarje z naslednjih področij:

 • upravljanje prodajne ekipe
 • upravljanje prodajnih polic

Seminarji so tudi odlična priložnost za srečanje vodij iz različnih podjetij in za izmenjavo izkušenj.

Naša razmišljanja na temo FMCG prodaje lahko spremljate na našem blogu.

 • Uvedba Frontmana

  Skupaj z direktorjem ali vodjo prodaje pregledamo trenutno situacijo, naredimo nekaj skupnih obiskov s potnikom na terenu, poiščemo šibke točke in svetujemo, kako izboljšati prodajne procese.

  Pomagamo vam artikulirati vaše zamisli in želje in najdemo najboljši možni način za njihovo realizacijo.

  Nato skupaj z naročnikom pregledamo trenutne procese in obstoječe IT rešitve – organizacija podatkov, kupci, artikli, rute, postopek zajema in vnosa naročil, reklamacij, popis polic in cen, podporo marketinškim aktivnostim, sledenje POS materiala, ... Izredno pomemben del projekta so tudi poročila, ki vodjem pomagajo učinkovito voditi prodajo.

  Glede na trenutno stanje in zahteve naročnika pripravimo projektni načrt (vsebina, viri, čas), ki je podlaga za vse nadaljnje aktivnosti.

  V skladu s projektnim načrtom inštaliramo programsko in strojno opremo, jo nastavimo, preizkusimo, izšolamo uporabnike in sistem predamo v uporabo in vzdrževanje.

  Skoraj vedno je sistem za podporo prodaji na terenu potrebno povezati z obstoječimi IT sistemi (ERP, RIP, CRM, BI). Pri tem je izredno pomembno sodelovanje naročnika in obstoječih dobaviteljev.

  Kontaktirajte nas
 • Vzdrževanje

  Frontman vedno postanejo vitalni del poslovanja in podlaga za njihovo uspešno širitev. Zagotavljamo njegovo neprekinjeno razpoložljivost in usklajenost s strategijami in taktikami uporabnikov. Podjetje in vodja prodaje se tako lahko posveti svoji glavni nalogi in skrb za tehniko prepusti strokovnjakom.

Kontaktna oseba

ANDREJ PLANINA
041 665 102
andrej.planina@spica.com
Kontakt

Sodelujemo z: