• Dostava pošiljk na terenu

  Naša rešitev za podporo kurirjem in voznikom Frontman ePOD omogoča, da v vsakem trenutku veste, kje so vaše pošiljke. Kurirji na svojem prenosnem terminalu preko črtne kode beležijo vse dostave in prevzeme, zbirajo podpise strank in pošiljateljem javljajo dostave. Podpiramo tudi množico dodatnih storitev (embalaža, dokumenti, ADR, itd.). Uporabljamo robustne Android ali Windows ročne naprave z vgrajenimi čitalci črtnih kod. Več u brošuri

 • Sledljivost posiljk

  Sledljivost

  Pri dostavi pošiljk naročnikom se sledljivost nikakor ne sme izgubiti. Sledljivost pošiljk zagotavljamo s skeniranjem črtne kode ob vsakem premiku pošiljke. Logist in njegovi naročniki bodo tako vedno vedeli za status in lokacijo vseh pošiljk.

  Na točki predaje pošiljke zajamemo podpis in geo-označbo. Če ima mobilna naprava kamero, lahko kurir tudi natančno dokumentira morebitne poškodbe ali druge dogodke na terenu.

  Podatki iz sledljivosti so vedno na voljo za analize ali v pomoč pri raziskovanju izrednih dogodkov.

 • Informiranost

  Informiranost

  Pošiljatelju in prejemniku mora logist nuditi sprotne informacije o statusu in lokaciji pošiljke. Prejemnika lahko obveščamo preko SMS ali e-mail sporočil. Enako pomembna je informiranost dispečerja in logističnih centrov. Z uporabo Frontman POD se vsi dogodki s terena sproti prenašajo vsem vpletenim v dostavni proces.

 • Učinkovitost

  Učinkovitost

  Frontman POD logistu pomaga bolje izrabiti celotno terensko infrastrukturo – od vozil do kurirjev. Hkrati z dostavo lahko voznik tudi sprejme nove pošiljke, logistični center pa že vnaprej ve, kakšne in koliko pošiljk lahko pričakuje v posameznem vozilu.

  Z uvedbo Frontmana se zmanjša obseg administrativnega dela v zalednih pisarnah, saj se vsi podatki s terena avtomatsko prenašajo v centralni informacijski sistem za potrebe fakturiranja in analiz.

  Ukine se tudi tiskanje spremne dokumentacije, dobavnic in prevoznic, zato odpade strošek tiskanja in arhiviranja papirne dokumentacije.

 • Pravilen obračun

  Pri masi transakcij, ki jih opravi kurirska služba, je pomembno, da so podatki o pošiljkah natančno zajeti že na sprejemu pošiljk in da so storitve zaračunane dimenzijam primerno (Revenue Protection). Kurir lahko zato že ob prevzemu pošiljke v Frontman vnese glavne dimenzije pošiljke. 

Kontaktna oseba

ANDREJ PLANINA
+386 41 665 102
andrej.planina@spica.com
Kontakt