• Proizvodnja

  »Odprtost in prilagodljivost Špicine rešitve Time&Space nam daje možnost, da se lahko kadarkoli odločimo za prehod na drug programski paket za obračun plač.«

  Boris Zagoričnik, vodja projektov v Lafarge Cementu

  Preberite študijo primera

Rešitve

 • kontrola pristopa

  Rešitve za označevanje in sledenje

  Ustrezno označevanje izdelkov je temelj za sledljivost skozi njihovo celotno življenjsko dobo. Označevanje izdekov mora biti izvedeno v skladu s standardi oskrbne verige in s čim manjšimi stroški. Označbe s črtno kodo navadno tiskamo na nalepke, lahko pa tudi neposredno na predmete.

  Pri branju črtne kode in RFID je pomembno, da postopek branja izvedemo čim bolj enostavno in da s tem ne vnašamo zamud v procese.

  V naših projektih uporabljamo opremo priznanih proizvajalcev Datamax, Zebra, TSC in drugih in jo vključimo v vaše procese ter informacijske sisteme. Več o opremi

  Preberite več
 • Registracija delovnega časa

  Skladiščno poslovanje

  Kadar se podjetja soočajo s spodnjimi vprašanji, poskrbimo za avtomatizirano upravljanje s skladiščem, zmanjšamo stroške zalog in stroške obratovanja skladišča, vodstvu pa omogočimo vpogled v dogajanje in uvedemo polno sledljivost artiklov:

  • kako zagotoviti večji pretok blaga z isto ekipo in v istih skladiščnih prostorih,
  • kako povečati profitabilnost in zmanjšati stroške skladiščenja,
  • kako spremljati učinkovitost ekipe in poenostaviti delo,
  • kako kupcu zagotoviti kvalitetno podporo, sledljivost in hitro dobavo blaga.

  Na voljo imamo več rešitev primernih za različne vrste in različne velikosti skladišč. Accellos za večja skladišča, Hydra za manjša in Vocollect glasovno komisioniranje za najbolj zahtevna okolja. 

  Preberite več
 • popis osnovnih sredstev

  Registracija delovnega časa

  Čas je edina stvar v podjetju, ki jo je nemogoče nadomestiti in vsaka izguba je dokončna. Ne da se ga kupiti na zalogo, skladiščiti ali povečati, zato je vse bolj dragocen vir.  

  Redna registracija delovnega časa v realnem času omogoča transparentnost in enako obravnavo zaposlenih. S takojšnim dostopom do podatkov lahko sledimo, kdo bolj in kdo manj prispeva k ciljem organizacije.

  Preberite več
 • Kontrola pristopa za proizvodnjo

  Kontrola pristopa

  Zaščitite vaše prostore pred nepooblaščenimi vstopi in omogočite enostaven dostop tistim, ki ga potrebujejo.

  Time&Space kontrola pristopa omogoča celovit pristop k varovanju in nadzoru dostopa obiskovalcev in zaposlenih. Nadgradite jo lahko z logično kontrolo pristopa v domeno in do aplikacij. Združuje lastno programsko in strojno opremo ter uveljavljene in najnaprednejše identifikacijske tehnologije vodilnih svetovnih proizvajalcev.

  Preberite več
 • Popis osnovnih sredstev

  Popis osnovnih sredstev

  Vsakoletni popis osnovnih sredstev je velik časovni in organizacijski zalogaj. Opravilo je za večino podjetij nujno zlo, ki zaradi ročnega popisovanja traja predolgo. Zaposleni v času popisovanja ne opravljajo svojih rednih nalog, kar lahko traja tedne ali celo mesece. Njihovo redno delo ni opravljeno in se nabira, zato popisovalci popisa ne opravljajo dobre volje.Analitiki so ugotovili, da porabijo odgovorni za popis okoli 80 % svojega časa za izvajanje popisa in le 20 % za opravljanje rednega dela. Prav tako so ugotovili, da je vsaj 30 % sredstev napačno popisanih!

  Naš strokovnjak za popis osnovnih sredstev vam bo osebno svetoval, kako prihraniti kar največ časa in sredstev pri popisu, hkrati pa bistveno povečati zanesljivost podatkov.

  Preberite več
 • Projektne rešitve

  Uvedba novega sistema lahko za podjetje pomeni korenito spremembo poslovanja.
   
  Uspešnost in učinkovitost sistema ter s tem povezano zadovoljstvo naročnika so v veliki meri odvisni od ustreznega in organiziranega angažmaja vseh sodelujočih v projektu vpeljave sistema. V Špici se zavedamo pomembnosti celovitega projektnega pristopa, zato podjetjem ponujamo svoje projektne storitve, katerih cilj je predvsem doseganje kakovostne vpeljave ter visoka stopnja učinkovitosti sistemov.
   

  Naš projektni pristop temelji na organizirani in strokovno vodeni izvedbi aktivnosti, ki smo jih uvrstili v nekaj zaporednih faz. Naslonili smo se na Microsoftovo metodologijo, ki se začne  z diagnostiko in konča s predajo v vzdrževanje. Ima dve glavni fazi: planiranje in implementacija, ki sta lahko urejeni z dvema pogodbama, pri manjših projektih pa lahko tudi z eno samo.

  Preberite več

Kontakt

URBAN BRODNIK
031 607 065
urban.brodnik@spica.com
Kontakt

Zaupajo nam: