• LOGISTIKA IN TRANSPORT

  »RFID pilotni projekt označujem za uspešnega, saj je dosegel vse svoje cilje: preizkusili smo RFID tehnologijo in potrdili svoje predpostavke o njenih koristih.«

  Janez Pernek, direktor sektorja za logistiko Pošte Slovenije

  Prenesite študijo primera

Informacijska podpora za logistiko in transport

Izreden pritisk na stroške in ohranjanje kakovosti storitvev sili izvajalce logističnih storitev v popolno informatizacijo poslovnih procesov. Pošiljke morajo spremljati ves čas – od prevzema preko sortiranja do same dostave. Tok informacij mora spremljati tok materiala, saj tako zahtevajo naročniki. 

Špica v svojih projektih zagotavlja povezavo zalednih informacijskih sistemov z dogodki na terenu. Uporabljamo črtno kodo, RFID, mobilno opremo: 
 
 • Sledenje pošiljk
 • Sledenje vozičkov
 • Proof-of-delivery (podpis prejemnika na ekran)
 • Rešitve

  Naše Frontman rešitve poskrbijo, da v vsakem trenutku veste, kje se nahaja katera od pošiljk. Vozniki preko prenosnih terminalov dobivajo naloge za prevzeme pošiljk, prejemnik blaga potrjuje prevzeme s podpisom na ekran terminala. Poleg rešitve Frontman ePOD za podporo dostavi pošiljk, lahko uredimo tudi skladišče, z RFID sledimo vozičkom, uvedemo podporo terenskim potnikom ter evidenco delovnega časa in kontrolo pristopa.

  Preberite več
 • Oprema za kurirje in skladišča

  Oprema, ki se uporablja pri dostavi pošiljk, mora biti izjemno dobro prilagojena terenskemu delu in ne sme ovirati procesa dela. Posebno pozornost posvečamo varnostnemu aspektu in priročni uporabi. Ponudimo lahko specializirane prenosne terminale, čitalce in tiskalnike črtne kode, RFID opremo, sisteme za planiranje in spremljanje delovnega časa ter kontrole pristopa.

  Preberite več
 • Reference

  Skozi sodelovanje z našimi strankami smo pridobili zavidljivo število referenc med logističnimi podjetji. Sodelujemo tako z lokalnimi, regionalnimi kot tudi z mednarodnimi podjetji. Med najbolj pomembnimi so Pošte v celi regiji, Intereuropa, DB Schenker, Trast, Kuhne&Nagel, DHL in TNT. Za celotno referenčno listo in več informacij se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo pomagali.

  Preberite več

Kontakt

ANDREJ PLANINA
041 665 102
andrej.planina@spica.com
Kontakt
Opomba: ne opravljamo storitev prevoza

Zaupajo nam: