• Finančne institucije

  »Z uvedbo rešitve Time&Space je Banka Koper v pol leta uspela uvesti centralizirano elektronsko evidentiranje delovnega časa, odpraviti zamude in napake pri pripravi obračuna plač, zmanjšati porabo papirja ter zagotoviti vsem zaposlenim vpogled v podatke o prisotnosti v realnem času.«

  Marko Režek, Banka Koper

Finančne institucije

Banke, zavarovalnice in druge finančne ustanove se v času zaostrenih tržnih razmer, pritiskov konkurence ter vse bolj zahtevnih zakonskih predpisov soočajo z več izzivi. Na eni strani si prizadevajo uvajati nove storitve, na drugi strani pa morajo skrbeti za skladnost poslovanja ter poslovati kar se da ekonomično. Gospodarnost zahteva skrbno upravljanje z geografsko razpršenimi osnovnimi sredstvi in stroški dela. Špica finančnim ustanovam pomaga poskrbeti za skladnost poslovanja, učinkovito upravljanje osnovih sredstev in zmanjšanje ročne administracije pri ravnanju z ljudmi pri delu.

Poslovanje z gotovino predstavlja povečano varnostno tveganje, o čemer priča tudi razmeroma veliko število poskusov ropa. Kljub debelim stenam trezorjev, naprednemu tehničnemu varovanju in zapletenim varnostnim politikam, temelji varnost finančnih ustanov predvsem na ljudeh. Uspešna obravnava varnosti zahteva celovit pogled na varnost (fizična varnost – tehnično varovanje in logična varnost – informacijska varnost) ter se močno prepleta z upravljanjem z identitetami zaposlenih skozi celotni življenjski cikel ter z ravnanjem z ljudmi pri delu. S sodobnimi in naprednimi rešitvami Špica finančnim ustanovam pomaga celovito in integrirano upravljati z varnostjo ter zmanjšati tveganja.

 • Kontrola pristopa v finančnih institucijah

  Rešitve

  Finančne institucije imajo posebne zahteve, ki jih je potrebno strogo spoštovati. Vabimo vas k ogledu rešitev, ki smo jih oblikovali skupaj s finančnimi institucijami.

  Preberite več
 • Oprema

  V sektorjih, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo s finančnimi instrumenti in valutami, so potrebni specifični varnostni ukrepi. V Špici na podlagi 25-letnih izkušenj strankam svetujemo, da izberejo kvalitetno, vzdržljivo in predvsem varno opremo. 

  Preberite več
 • Reference

  Skozi sodelovanje z našimi strankami smo pridobili zavidljivo število referenc v finančnem sektorju. Spodaj predstavljamo primer dobre prakse, za celotno referenčno listo in več informacij pa se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

  Preberite več

Kontakt

MIRO BREJC
041 379 696
miro.brejc@spica.com
Kontakt

Zaupajo nam: