• DISTRIBUCIJA

  »Pri nespremenjenih prostorskih in kadrovskih resursih transparentno obvladujemo za več kot 25% večjo količino nadomestnih delov kot pred uvedbo Špicine rešitve.«

  Rok Černjavski, direktor poprodaje Avtotehna VIS

  Prenesite študijo primera

Distribucija artiklov široke potrošnje

Distributerji artiklov široke potrošnje morajo skrbeti, da so njihovi artikli prisotni na prodajnih policah in da jih kupci kupujejo. Naročila, ki jih distributer sprejme preko potniške službe ali neposredno od trgovcev, je potrebno čim bolj optimalno odpremiti naročniku.  

Vodja prodaje planira aktivnosti potnikov in spremlja doseganje zastavljenih prodajnih ciljev. Obiski kupcev postajajo vedno bolj zahtevna naloga, ki jo je potrebno skrbno načrtovati in usmerjati iz centrale dobavitelja. Potniki in njihovi vodje z našimi rešitvami dobijo močno podporo svojemu delu, kjer imajo vedno na voljo vse potrebne podatke: podatke o kupcih, prejšnja naročila, listinge, planograme, spisek akcij, naloge za obiske, sporočila, osebne cilje potnikov in drugo.
 
Vodja logistike mora vse operacije v skladišču in dostavi izvesti kar se da optimalno, obrat zalog pa mora biti čim večji. Pri distribuciji prehrambnih artiklov živalskega porekla je potrebno spoštovati še zahteve po sledenju artiklov po šaržah ali datumih uporabnosti. Sistemi za upravljanje skladišč (WMS) s pomočjo črtne kode, prenosnih terminalov in glasovnega vodenja so postali stalnica v uspešnih distributerskih podjetjih.
 • Rešitve

  Špica podpira procese v distribucijskih podjetijh na več področjih: rešitve za sledenje in označevanje, informacijska podpora procesov v skladiščih, registracija delovnega časa in kontrola pristopa, podpora potnikom na terenu in popis osnovnih sredstev. 

  Špica se ponaša z lastno ekipo za razvoj po naročilu, kar pomeni, da smo na področju RFID sledenja in označevanja ter mnogih drugih sposobni v hitrih rokih in povsem po potrebah podjetja (integracije z drugimi sistemi) razviti ustrezne rešitve.

  Preberite več
 • Oprema za distribucijo

  Oprema, ki se uporablja v distribucijskih podjetjih, mora biti prilagojena zahtevnemu skladiščnemu in terenskemu okolju in ne sme ovirati procesa dela. Posebno pozornost posvečamo varnostnemu aspektu in priročni uporabi. Ponudimo vam lahko specializirane prenosne terminale, čitalce in tiskalnike črtne kode, RFID opremo, sisteme za planiranje in spremljanje delovnega časa in kontrole pristopa.

  Preberite več
 • Reference v distribuciji - Spica

  Reference v distribuciji

  Sodelujemo z največjimi distribucijskimi podjetji v regiji. Pomagamo jim obvladovati tok materiala in informacij od prejema naročila do dobave izdelka. Spodaj nekaj referenc podrobno opisujemo, za celotno referenčno listo in več informacij pa se obnite na nas, z veseljem vam bomo pomagali.

  Preberite več

Kontakt

ALEŠ HABIČ
041 764 990
ales.habic@spica.com
Kontakt

Zaupajo nam: