• Čitalniki za identifikacijo

Čitalniki - Time&Space

Stenski in namizni čitalniki so namenjeni identifikaciji uporabnika s pomočjo nečesa, kar uporabnik poseduje oz. ima (npr. kartica), kar uporabnik ve (npr. geslo ali PIN) ali lastnosti uporabnika (npr. biometrična značilka). Obstajajo stenske in namizne izvedbe čitalnikov, z različnimi komunikacijskimi protokoli povezovanja (USB, Wiegand, RS-485, Data Clock,...). Čitalniki se tipično povezujejo na krmilnike, registracijske naprave, na delovne postaje ali izjemoma v IP omrežje.

 • citalci za kontrolo pristopa

  Čitalniki RFID kartic

  Na razpolago se izvedbe z različnim dometom (nekaj cm do več deset cm). Izbor identifikacijskih tehnologij brezkontaktnih (RFID) čitalnikov, ki jih lahko uporabljamo v sistemu Time&Space, je zelo pester.

  Podprte so praktično vse uveljavljene RFID tehnologije: od starejših (125 kHz) HID Prox, Indala in EM H4000, do najnovejših brezkontaktnih pametnih kartic (contactless smart card, 13,56 MHz) HID iClass SE®, Legic Advant®, Mifare in Desfire. Na zahtevo lahko ponudimo tudi kombinacije dveh ali celo več različnih tehnologij (dual reader) ter druge kartične tehnologije (npr. magnetni trak).

  V nekaterih primerih je primeren daljši domet odčitavanja kartice uporabnikov (nekaj metrov), kar omogočamo s posebnimi čitalniki dolgega dometa in usmerjenimi antenami. V izbranih pogojih je možno doseči domet tudi do 25m.

  Kontaktirajte nas
 • biometrični čitalec

  Biometrični čitalniki

  Biometrične lastnosti so edinstvene za vsakega posameznika in takšna identifikacija je zelo zanesljiva, učinkovita ter priročna.

  Možnosti zlorabe so bistveno manjše kot pri karticah (izguba, nepooblaščena uporaba). S kombinacijo uporabe več identifikacijskih metod (dvo- ali tro-nivojska avtentikacija) pa dodatno zmanjšamo tveganja zlorabe.

  V sistemih Time&Space so na razpolago tri skrbno izbrane biometrične tehnologije vodilnih svetovnih proizvajalcev. Najpogosteje so uporabljene tehnologije prstnega odtisa, obraza in šarenice. Na zahtevo lahko ponudimo tudi integracijo drugih biometričnih tehnologij.

  Kontaktirajte nas

Prodaja
01 568 08 29
povprasevanja@spica.com
Kontakt