• Našpičena ekipa

 • Dvakrat bron

  Špicine inovacije dvakrat zasijale v bronu

  Objavljeno:
  12.7.2018

  Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica osrednjeslovenske regije je ponovno podelila priznanja za dosežke na področju razvoja in inovacij za leto 2018 v osrednjeslovenski regiji. V letošnjem izboru 15- ih nagrajenih inovacij je slavilo tudi podjetje Špica International, ki si je prislužilo kar dve bronasti odličji.

  Inovacije zagotavljajo tržni preboj in obstoj

  Inovacije so v današnjem turbolentnem in spreminjajočem se gospodarstvu nujne, saj kot pravi direktorica GZS Zbornice osrednjeslovenske regije Marta Turk, pomenijo ključne, spremembe, ki povečujejo dodano vrednost v smislu prihodkov ali povečane operativne učinkovitosti. Končni cilj je zaščititi konkurenčnost in dolgoročno preživetje organizacije.

  Špica International, ki se je tudi letos udeležila programa “Inovativna Slovenija”, katerega cilj je “spodbujanje in uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva”.

  »Našpičene« ideje za zmagovalne inovacije

  Špica International je prepričala komisijo z dvema inovacijama in sicer iz področja agilnega vodenja zaposlenih ter registracije delovnega časa. Avtor in direktor podjetja Špica International je prvo inovacijo poimenoval Kako našpičiti fokus podjetja za laserski preboj? Gre za inovativni pristop vodenja zaposlenih, ki vključuje vodenje po principu določanja smernic in ciljev in preverjanje njihove realizacije na kvartalni osnovi.

  Druga inovacija, poimenovana Zone Touch, pa je nastala v »teamu«, ki ga sestavljajo Tone Stanovnik in inženirja Jaka Čovič ter Dejan Fras. Zone Touch predstavlja na trgu najbolj dovršen način za registracijo delovnega časa (z uporabo mobilnika ali prstnega odtisa).

  Inovacije se dogajajo na robu in ne na sredini

  »Darwin je študiral življenje pod vodo v koralnih grebenih in ugotovil, da tam ni mirnega morja, nasprotno valovi se tam najbolj penijo. In vendar v takšnem okolju najdemo najbolj živo in pisano naravo ter najlepše ribe. Očitno je, da se uspešne zadeve dogajajo na robu, kjer najdete Špico International in ne na sredini.«

  Tone Stanovnik, direktor podjetja Špica meni, da nagrada potrjuje inovativno strategijo in prosperiteto Špice. Prav tako poudarja, da se bo Špica še naprej zavzemala za izboljšave na področju razvoja rešitev za uspešno optimizacijo poslovanja v različnih panogah. In dodaja znan rek: »Drznite si biti drzni, sreča se nasmiha pogumnim.«

Stopite v stik

01 568 08 00
info@spica.com