• Našpičena ekipa

 • Nova EU uredba o označevanju živil

  Označevanje živil skladno z EU uredbo 1169/2011

  Objavljeno:
  7.7.2014
  Nova uredba EU 1169/2011, ki bo stopila v veljavo 13. decembra 2014, določa in enoti zapise na živilih. Ti služijo potrošnikom kot informacija o vsebini in uporabi.
   
  V praksi to pomeni, da bodo morali proizvajalci, uvozniki, distributerji in prodajalci živil poskrbeti za pravilno označevanje živil in si zagotoviti učinkovit sistem za tiskanje etiket v skladu z novo uredbo. 
   
  Tovrstne spremembe standardov s seboj prinesejo skrbi o ceni novega sistema in času, ki bo potreben za implementacijo. Kot vodilni ponudnik rešitev za tiskanje in označevanje smo skupaj z našimi partnerji dobro preučili zahteve nove uredbe in za vas pripravili dokument, ki povzema ključne spremembe in podaja konkretne smernice za ustrezno rešitev.
   
   
  Na podlagi 25 let izkušenj in uspešnih projektov na področju tiskanja lahko ob novi uredbi ponudimo rešitev, ki ni cenovno zahtevna, obenem pa ne bo zahtevala dodatnih moči za uvedbo. Pišite nam, če želite izvedeti več ali se dogovoriti za sestanek.  
   
   

   

  Celotna uredba 1169/2011

  Če vas zanima označevanje alergenov, skupinske embalaže, obvezni podatki za manjše embalaže, datum zamrznitve ali morebiti označevanje hranilne vrednosti, preverite še vprašanja in odgovore Generalnega direktorata Komisije za zdravje in varstvo potrošnikov.

Stopite v stik

01 568 08 00
info@spica.com