• Našpičena ekipa

 • Living bits and things 2014

  Vabimo vas na Living bits and things 2014

  Objavljeno:
  26.5.2014
   
  Regionalni dogodek na temo IoT in M2M bo že četrto leto zapored potekal na Bledu – v tednu med 2. in 5. junijem. Pridružite se nam v torek, 3. junija, ko bo Andrej Planina naslovil prednosti, ki jih tehnologija Interneta stvari prinaša v oskrbno verigo
   
   
   
  Internet stvari (Internet of Things) ali pogosto poimenovan tudi fizični internet se na globalnem trgu logističnih rešitev čedalje bolj uveljavlja. Razlogov za to je več. 
   
  Med nedavno anketiranimi podjetji v ZDA, jih kar 25% računa na uporabo in vpeljavo rešitev, ki temeljijo na Internetu stvari v naslednjih dveh letih, s čimer naj bi predvsem povečala lastne prihodke. Po ocenah omenjene raziskave bi dosegli dodatne prihodke v celotni verigi okoli 100 milijard USD letno. Ob tem bi se hkrati zmanjšali toplogredni izpusti za 30% ter stroški prevozniških storitev kamionarjev za kar 75%, kar bi pomenilo tudi pomembno nižje cene za potrošnike. 
   
  V torek, 3. junija, bo Špica v sodelovanju s partnerji na dopoldanskem predavanju ter popoldanski delavnici predstavila različne vidike, izzive in trende v logistiki in upravljanju dobaviteljskih verig ter se dotaknilo vprašanj, kot so: 
  • Kje so priložnosti za slovenska podjetja, ki so del logistične verige? 
  • Katere rešitve podprte z IoT in M2M so v tem trenutku že na voljo in kam se usmerjajo trendi? 
  • Kateri so glavni izzivi pri uvajanju IoT tehnologij? 
  • Kako IoT v praksi doprinaša k konkurenčnosti in učinkovitosti podjetja? 
  • Kako lahko ob sodelovanju in povezovanju v evropskih projektih v Obzorju 2020 (Horizon 2020) in pridejo podjetja do novih rešitev z dodatnim sofinanciranjem? 
   
  Na dopoldanskem predavanju na temo pametne industrije boste poleg Andreja Planine  poslušali še Andrease Opelta iz avstrijske Infonove, Mirka Rossa iz nemškega podjetja Digital Worx ter Elizabeth di Rocco, ki pokriva področje regijo EMEA pri Ciscu. 
   
  Popoldanska delavnica bo posebej namenjena logistiki in logističnim rešitvam. Potekala bo kot odprta diskusija in naslavljala glavne izzive ter priložnosti za slovensko logistično industrijo in oskrbovalne verige, kjer so ji lahko v pomoč informatika, komunikacija in internet stvari. 
   
   
  Pri tem se bo predstavilo tudi nekaj potencialnih EU H2020 projektov, ki za slovenska podjetja predstavljajo nove mednarodne povezave in partnerje ter potencialni vir razvojnih sredstev. 
   

Stopite v stik

01 568 08 00
info@spica.com