• Našpičena ekipa

 • IFSEC 2014

  Špica novice s področja HR

  Objavljeno:
  5.8.2014
  Med svetovno elito
  Na največjem evropskem sejmu varnostnih tehnologij IFSEC International v Londonu smo predstavili zadnje dosežke na področju kontrole pristopa in registracije delovnega časa Time&Space ter storitve za vodenje evidence delovnega časa v oblaku Allhours. Z že petim zaporednim nastopom na sejmu smo le še utrdili ugled prepoznavnega mednarodnega ponudnika z integrirano rešitvijo kontrole pristopa in vodenja evidenc. Obiskovalce so najbolj zanimale možnosti integracije med različnimi sistemi, dosedanje reference ter sodobne identifikacijske tehnologije, opazno pa se je povečalo zanimanje za rešitve v oblaku.  


  Delovno mesto generacije Y
  Naši strokovnjaki so na največji regijski poslovni konferenci o upravljanju s človeškimi viri HR Business Arena 2014 v Dubrovniku prek 200 udeležencem predstavili inovativne sisteme za podporo pri poslovni mobilnosti in sodelovanju. Gre za delovno mesto prihodnosti, ki predstavlja splet najsodobnejših tehnologij, novih organizacijskih konceptov in dobrih praks. Špicino delovno mesto prihodnosti je prilagojeno potrebam in pričakovanjem kadrovskega vala generacije Y. Temelji na uporabi mobilnih tehnologij ter storitev, ki omogočajo delo od kjer koli in kadarkoli ter s tem povečujejo zadovoljstvo in spodbujajo angažiranost zaposlenih, njihovo kreativnost, agilnost in učinkovitost. Mobilne tehnologije predstavljajo eno glavnih tehnoloških podpor načinu delovanja kadrov iz generacije Y, ki poleg privlačnosti za kadre pomenijo nove izzive za kadrovsko službo, predvsem zaradi fleksibilnih pogojev dela in upravljanja z delovnim časom. Poleg same mobilnosti, ki je eden glavnih tehnoloških vzvodov, delovna mesta prihodnosti vključujejo še e-učenje, sodelovanje, socialna omrežja in upravljanje z elektronskimi vsebinami ter vse ostale digitalne rešitve, ki nadomeščajo papir in živo komunikacijo. 
   
  Utrjevanje vezi z visokim šolstvom
  Študentski kadrovski sejem JobFair, ki ga je organiziral lokalni odbor mednarodnega društva študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC LC Ljubljana, je letos ponovno potekal tudi v znamenju Špice. Študentje so na Špicinem razstavnem prostoru spoznavali karierne priložnosti ter sklepali dragocena poznanstva z uveljavljenimi strokovnjaki in menedžerji. Tone Stanovnik, direktor podjetja, je izvedel motivacijsko predavanje z naslovom »Stopite iz vrste in se prebijte v Špico!«, na katerem je predstavil delovanje, izzive in zahteve podjetja. V okviru sejma je potekal zajtrk z direktorji, ki je bil namenjen hitrim zmenkom oziroma speed datingu. Špica se je udeležila tudi omizja, kjer so obravnavali razkorake med znanjem, ki ga študenti usvojijo med študijem ter znanjem, ki ga zahtevajo delodajalci.

   

   

Stopite v stik

01 568 08 00
info@spica.com