NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Novica

Špica sodelovala pri razvoju pametnega doma prihodnosti

Špica sodelovala pri razvoju pametnega doma prihodnosti
Špica International
Avtor
Špica International
 
2 minutno branje
Datum
07/04/2022

Projekt DOM24h predstavlja sodoben bivalni objekt, ki omogoča tudi v prihodnosti vse bolj pomembno možnost opravljanja dela na domu ter celovito energetsko in informacijsko oskrbo bivalnega objekta.


Pod taktirko podjetja Marles hiše Maribor d.o.o., je na projektu sodelovalo 12 prepoznavnih in prebojnih Slovenskih podjetij (Marles Hiše Maribor, Petrol, Gorenje, Alples, ETI, Danfoss Trata, JUB, Helios, TBPLUS, Intectiv, Robotina, Smartis, Špica International).

Oglejte si virtualni sprehod po hiši Dom 24h


Podjetja so skupaj združila moči pri razvoju novih in tehnološko naprednih, vendar komplementarnih rešitev, ki nakazuje odločen premik v smeri trajnostno naravnanega, pametnega in povezljivega, uporabniku prijaznega, naprednega ter zdravega bivalnega okolja.

Špica International, kot visoko tehnološki ponudnik rešitev za upravljanje delovnega časa in kontrolo pristopa, je na projektu Dom 24h 3 leta sodelovalo z ekipo 19 Špičakov.  undefined

V sklopu pametnega doma smo zasnovali rešitve za ugotavljanje prisotnosti in kontrolo pristopa stanovalcev, ter za merjenje porabljenega časa na projektih, kot pomembne metrike za merjenje učinkovitost pri delu od doma.

Vse tri rešitve se dopolnjuje in pomembno doprinašajo h kvaliteti bivanja v pametnem domu. Prisotnost posameznika v domu zaznajo napredni čitalci in kontrolerji pod pogojem, da ima posameznik na pametni telefon naloženo Door Cloud aplikacijo ali RFID kartico. Ugotovljena prisotnost stanovalcev je pomemben podatek, ker lahko sproži številne napredne odzive, kot na primer dvig temperature ali prižig izbranih luči. Vstop posameznika v pametni dom nadzoruje napredna rešitev za kontrolo pristopa. Le ta na podlagi Door Cloud mobilne aplikacije, NFC ali RFID čitalca identificira posameznika in mu odpre vrata pod pogojem, da se tako urejene njegove pristopne pravice. Vse pogostejše delo od »pametnega« doma pa zahteva beleženje učinkovitost dela, za kar poskrbi aplikacija My Hours, ki natančno beleži čas, ki smo ga posvetili posamezni nalogi.

undefined