NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Novica

Špica je že drugo leto zapored postala najboljši zaposlovalec leta po izboru Zlate niti 2021

Špica International
Avtor
Špica International
 
4 minutno branje


Počaščeni in z veseljem sprejmemo ta laskavi naslov, saj je potrditev našega dela in dogoletnega usm


Špičakom nam je letos po 11 letih zaporednega nastopanja na Dnevnikovi akciji Zlata nit zasluženo uspel preboj na sam Zlati vrh.


Best together, najboljši smo skupaj


Družba Dnevnik je petnajsto leto zapored razglasila najuglednejše in najuspešnejše slovenske zaposlovalce leta 2021 v izboru najboljših zaposlovalcev Zlata nit. V kategoriji velikih podjetij je slavilo podjetje GEN-I, v kategoriji srednje velikih podjetij znova Špica International, v kategoriji malih podjetij pa podjetje Lunos.


Podjetje Špica International je podjetje, v katerem direktor nima svoje pisarne. Če želi koga povabiti na sestanek, mora v ta namen rezervirati prostor, na primer knjižnico. Posebni in prepoznavni so po močni organizacijski kulturi Špičakov. Ta je usmerjena v najvišjo uspešnost in preboje tam, kjer je najbolj zahtevno. Pravijo, da živijo bolj na robu kot v sredini in s tem povečujejo svojo odpornost - na robu si bolj na udaru in se tako krepiš. Vodstvo zaposlene neprestano spodbuja k opolnomočenju in lastnemu razmišljanju. »V londonskem parku je prostor, kjer lahko vsak stopi gor, da nekaj razlaga in predava, kar misli. To smo tudi mi zastavili v Špici in temu rečemo promo day,« razloži direktor. Naklonjeni so raznolikosti mnenj, četudi je zaradi tega včasih glasno. Delo je pogosto obarvano z medkulturnimi razlikami, saj je Špica poleg Ljubljane prisotna tudi v državah bivše Jugoslavije in v ZDA.  Zaradi napak ne dramatizirajo, raje se iz njih česa naučijo.

Finalisti izbora za najboljšega zaposlovalca med srednje velikimi podjetji v letu 2021 so bili še: Biosistemika, EKWB, Imperial Brands – Tobačna Ljubljana, Plinovodi, XLAB in Zemanta.


Pred štirimi leti, ko sem se pridružila Špici, da pomagam na tem področju, je bilo pred nami veliko izzivov, vendar z močno voljo celotne ekipe smo jih uspeli premagati res hitro.

Izjemno sem ponosna, da smo to uspeli doseči kljub turbulentnim časom, polnem izzivov, kar pa je le dodatna potrditev, da smo postavili trdne temelje. Uspeli smo ohraniti povezanost zaposlenih- to je zagotovo eden ključnih razlogov, da smo ohranili zadovoljstvo vseh sodelavcev na najvišji ravni.

KATJA


Zasluge za uspeh gre iskati v močni pripadnosti in kulturi Špice, ki jo zaznamuje prepletanje medsebojnega spoštovanja in sodelovanja med zaposlenimi ter agilna usmerjenost v stalne poslovne in tehnološke izboljšave ter razvoj ključnega kapitala v Špici – nas, Špičakov.  

V Špici ne obstaja beseda »ne morem«, ni ga trga, ki bi se ga bali osvojiti, ali konkurenta, ki ga ne bi na pošten in pragmatičen način izzvali. Vsekakor pa so k uspehu veliko prispevale tudi stalne izboljšave, na katere so nas vrsto leto opozarjale pronicljive analize zagnane ekipe, ki skrbi za izvedbo Zlate niti, in nam pomagale iz leta v leto dvigovati našo HRM kondicijo.

"Zahvala velja seveda vsem Špičakom razpršenim po celotni Adriatic regiji in vsem podpornikom Špice, ter nenazadnje tudi vsem našim zvestim kupcem, predvsem mnogim dekletom v kadrovskih oddelkih, saj so one največkrat odločilne za izbor Špice, s katero se nato vsi njihovi sodelavci zjutraj z veseljem našpičijo, ko pridejo na delo in še z večjim veseljem popoldne odšpičijo, ko se vračajo domov družinam", Tone Stanovnik, ustanovitelj in direktor Špica International.

Iskrene čestitke vsem zmagovalcem in ostalim sodelujočim ter zahvala organizatorjem za njihov trud in profesionalno izvedbo.