NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Novica

Dnevnikov intervju s Tonetom Stanovnikom

Dnevnikov intervju s Tonetom Stanovnikom
 
2 minutno branje
Datum
04/01/2022

''Če želimo uspeti, se zgledujmo po športnikih''

Za Dnevnikov intervju je spregovoril direktor Špice International Tone Stanovnik. Označili so ga kot iskrivega sogovornika, ki navaja, da poguma in smelosti v Špici na manjka. Hkrati pogosto vleče vzporednice s športom in pravi, da so Špičaki bolj maratonci kot sprinterji, pri katerih ni slišati besede 'ne zmorem'. 

Poudarja tudi kako pomembno je upravljanje s časom, namreč čas je zlato in učinkovita izraba te dragocene dobrine nas loči od povprečja. Katere so ključne zakonitosti, ki veljajo pri izrabi časa si lahko preberete na Špicinem blogu - Getting things done. Ob zaključku leta se je pomembno ozreti nazaj in evalvirati dosežene rezultate, tako imamo dobro podlago za leto, ki prihaja. Tone jim pravi kar plansko-retrospektivi razmisleki, ki se jih v obliki OKR (Objectives Key Results) zapiše, da se s tem ne izgubi radarja kljub nepredvidljivem življenju.

Špičaki so sodelovali tudi v nedavni raziskavi o povezavi spanja in učinkovitosti z Ekonomsko fakulteto, kjer so rezultati pokazali kateri so pozitivni in negativni dejavniki, ki vplivajo na spanec. Tone meni, da dober spanec znatno pripomore dnevni učinkovitosti in kreativnosti. Ključnega pomena v življenju je uravnoteženost med delom, spanjem, prostim časom, ki je različno v različnih življenjskih obdobjih.

Dnevnik Špico poimenuje kar aktualni Zlatonitnik z voditeljsko karizmo, saj je po izboru Zlata nit za leto 2020 prejela nagrado za najboljšega zaposlovalca med srednje velikimi podjetji. Špica torej ne izstopa le s prepričljivimi poslovnimi rezultati, temveč tudi z voditeljsko karizmo. Tako povzema Dnevnik, ki meni, da je zaznati močno kulturo podjetja, ki uspešno prepleta tradicionalne in sodobne vrednote. Kapital je torej v glavah Špičakov, ki skupaj z zunanjimi partnerji ustvarjajo odprto razvojno okolje.

Celoten prispevek je na voljo na tej povezavi >>