NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Preklopite na termalne tiskalnike za tisk naslovnih etiket!

termalni tiskalniki za tisk etiket

Podjetja, ki so v zadnjem času prešla na dostavno poslovanje ali pa se jim je močno povečala potreba po naslovnih poštnih etiketah, lahko poenostavijo svoje procese z uporabo namenskih tiskalnikov za tisk etiket.

Začetna investiciji pri nakupu tiskalnika je namreč zanemarljivo majhna v primerjavi s stroški tiskanja (papir, črnilo, etikete itd.), ki ob večjem obsegu uporabe lahko strmo narastejo. Neprimerna izbira tiskalnika, glede na namen in obseg uporabe, lahko uporabnika zelo drago stane.

Ob omembi besede »tiskalnik«, danes vsak povprečen uporabnik pomisli na klasične brizgalne (ang. ink-jet) ali laserske tiskalnike, ki so množično zavzeli naše pisarne in stanovanja. Oboji uporabljajo določeno črnilo (kartuša ali toner), ki ga v procesu tiskanja bolj ali manj trajno odložijo na papir. Njihova priljubljenost je predvsem posledica dostopne cene ob upoštevanju dejstva, da zelo dobro opravijo svojo primarno nalogo – sposobni so kvalitetno natisniti vse vrste pisarniških dokumentov in celo visoko kvalitetne fotografije. Dokler jih uporabljamo s tem namenom so vsekakor optimalna izbira.

Etikete za vse vrste izdelkov

Pravilno izbrane etikete so temelj učinkovite oskrbovalne verige. Omogočajo sledljivost izdelka, avtomatizirane proizvodne procese in cenovni prihranek.


Pošta Slovenije in vse kurirske službe omogočajo enostavno uporabo etiket za pošiljanje

Problem pri uporabi klasičnih tiskalnikov pa nastane, če jih uporabljamo tam, kjer se ne znajdejo najbolje oziroma kadar postane njihova uporaba neracionalna. Eno izmed področij, kjer z uporabo klasičnega tiskalnika niste najbolj gospodarni, je tiskanje etiket za poštno pošiljanje. Praktično vse kurirske službe, vključno s Pošto Slovenije svojim strankam danes ponujajo programske ali spletne vmesnike za odpremo pošiljk. Preko računalnika lahko uporabniki podatke o pošiljki vnesejo v računalniški program. Pred odpremo pošiljke je potrebno zgolj natisniti etiketo s podatki o pošiljki ter jo prilepiti na paket ali kuverto. Na ta način so kurirske službe predvsem uporabnikom, ki se veliko ukvarjajo s pošiljanjem, ponudile zelo praktično rešitev, ki omogoča stroškovni in časovni prihranek. O popolni optimizaciji procesa priprave pošiljke za pošiljanje pa lahko govorimo, samo če za tiskanje etiket uporabljamo primeren tiskalnik. Če ste še vedno med tistimi, ki za tiskanje tovrstnih etiket uporabljajo klasične tiskalnike v kombinaciji z etiketami v polah, potem po nepotrebnem izgubljate čas, denar in prostor.

naslovne poštne etikete


Naslovne etikete tiskate in oblikujete sami? Prihranite čas!

V kolikor naslovne poštne etikete tiskate in oblikujete sami, lahko prihranite veliko časa z uporabo termičnega tiskalnika in namenskega programskega orodja za oblikovanje in tisk - NiceLabel. Uporabniku prijazen program omogoča, da osnutek oblikovane naslovne etikete povežete z vašo interno bazo poštnih naslovov (npr. Excel). Ko želite natisniti želeno etiketo ali serijo etiket, lahko to enostavno storite z enim klikom. V tem primeru lahko uporabljate etikete poljubnih dimenzij. Rešitev je še posebej zanimiva za podjetja in posameznike, ki se dnevno ukvarjajo s pošiljanjem paketov, vendar za dostavo uporabljajo interno dostavno službo.

Prednosti uporabe termičnega tiskalnika

Za tiskanje etiket v večjem obsegu se priporoča uporaba direktnega termalnega tiskalnika. Kot izhaja iz njegovega imena delujejo na osnovi toplote. Za tiskanje z direktnim termalnim tiskalnikom potrebujemo samo tiskalnik in termalni papir ali nalepko v roli. Gre za papir s posebnim kemičnim premazom. Med tiskanjem se glava tiskalnika segreje na mestih, ki jih določi program na ukaz uporabnika. Ko pride termalni papir med tiskanjem v stik z glavo tiskalnika, počrni na mestih, kjer je glava segreta. Na ta način se na papirju izriše želeno besedilo oziroma podoba. Sicer se ločljivost ne more primerjati s fotografijami, ki so jih zmožni narediti klasični tiskalniki, ima pa v primerjavi z njimi termalno tiskanje nekaj ključnih prednosti:

  • za tiskanje ne potrebuje črnila – edini potrošni material je termalni papir oziroma etiketa,
  • nižji stroški vzdrževanja – zaradi veliko bolj enostavne mehanike delovanja, so termalni tiskalniki ekstremno vzdržljivi in so manj zahtevni za vzdrževanje,
  • termalni tiskalniki imajo veliko daljšo življenjsko dobo (tudi preko 10 let) kot klasični tiskalniki,
  • veliko bolj enostavno tiskanje etiket,
  • višja hitrost in manjša glasnost tiskanja,
  • tiskalniki so manjši in tako zavzamejo manj prostora.

Ne izgubljajte živcev ob tiskanju etiket

Cena posamezne etikete za termalno tiskanje je tudi do več kot 100% nižja kot cena posamezne etikete v poli. Če temu dodamo še strošek tonerja ali črnila, ki je nujno potreben pri tiskanju na etikete v poli, potem lahko zelo hitro nadomestimo strošek, ki nastane ob začetni investiciji. Zelo močan argument v prid termalnemu tiskanju je tudi uporabniku prijazno delovanje. Veliko pritožb namreč prihaja s strani uporabnikov klasičnih tiskalnikov, ki imajo nemalo težav ob tiskanju na etikete v polah. Etikete se v tiskalniku pogosto zatikajo, poleg tega pa nemalokrat pride do težav z zamikom besedila glede na želeno mesto tiska na papirju. Pri termalnem tiskanju omenjene težave odpadejo, saj je tiskanje etiket domač teren termalnih tiskalnikov.

Kako izbrati ustrezno etiketo?

Preverite seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov, povezanih z izbiro pravilne izbire etiket.


Vsa našteta dejstva govorijo v prid uporabe termalnega tiskalnika, seveda pod pogojem, da ga boste dovolj uporabljali. V primeru, da natisnete samo nekaj etiket na teden, investicija za nakup novega termalnega tiskalnika ni opravičljiva. V tem primeru se bolj splača malo »potrpeti« ob uporabi klasičnega tiskalnika. Za lastnike spletnih trgovin in vsa podjetja, ki se z odpremljanjem večjega števila pošiljk ukvarjajo na dnevni bazi pa je termalni sistem tiskanja je »must-have«. Pri večjem obsegu tiskanja etiket boste namreč privarčevali dovolj denarja, časa in nenazadnje živcev, da boste zlahka opravičili začetno investicijo.

Tiskalnik za etikete


Na trgu je ogromno različnih tipov tiskalnikov etiket, primeren tiskalnih za vaše potrebe pa vam lahko pomagamo izbrati na podlagi števila etiket in okolja v katerem boste tiskal. V ponudbi imamo samo preverjene tiskalnike vodilnega (po kvaliteti) svetovnega proizvajalca, ki vas ne bodo pustil na cedilu niti ob ekstremno povečanem obsegu tiskanja. Za več informacij nas kontaktirajte.

Potrebujete nasvet Špicinega strokovnjaka?

Pokličite nas na telefonsko številko 01/568 08 93 in z veseljem vam bomo svetovali ali pa nam pošlite email.