NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

ProGlove - pametna rokavica s skenerjem

ProGlove - pametna rokavica s skenerjem
Aleš Habič
Avtor
 
3 minutno branje
Datum
07/02/2020

Ne glede na to, ali je komisioniranje v vašem skladišču kompleksno z več koraki, ali gre za nabiranje manjših izdelkov v skladišču, šteja vsaka sekunda. Posebej, ko govorimo o zagotavljanju najvišje stopnje kvalitete storitev za stranke in hkrati učinkovitega, agilnega poslovanja.

Sistem ProGlove MARK vključuje rokavice s skenerjem na hrbtni strani roke, ki nadomešča klasične terminale za skeniranje. To delavcem v proizvodnji in logistiki omogoča uporabo prostih rok in zmanjšanje števila korakov v procesu. Delavci so tako manj obremenjeni, delo pa je hitrejše, varnejše in bolj učinkovito. Zgovoren je tudi podatek, da ProGlove uporabljajo tudi v gigantih kot so Audi, BMW, Bosch, Daimler, DHL in Lufthansa technik.

ProGlove pametna rokavica s skenerjem

Pametne rokavice ProGlove nemškega proizvajalca z ergonomskim skeniranjem črtne kode poenostavljajo potek dela, saj lahko s skeniranjem pričnemo že s stiskom sprožilca na dlani. Ročni čitalci so običajno večji in nekoliko bolj nerodni, optični bralnik ProGlove pa zaradi svoje majhnosti in priročne postavitve na hrbtni strani dlani ostane skorajda neopazen. Razen, ko govorimo o rezultatih. Dosedanje izkušnje uporabnikov so namreč pokazale, da lahko ta skrajša čas odčitavanja kode za kar 4 sekunde. To omogoča izjemno izboljšanje tovarniških in skladiščnih dejavnosti.

Poleg tega ProGlove rokavice oddajajo svetlobo, vibracije in zvok ob uspešnem odčitanju črtne kode, ki pa ne izboljša le hitrosti, temveč tudi kakovost postopka.

"Podjetja morajo v želji po ohranjanju konkurenčnosti v industriji 4.0 nadgraditi sodelovanje med ljudmi in stroji", je dejal izvršni direktor ProGlove, Andreas König.

Podrobnejše tehnične specifikacije in cene modelov ProGlove



Prenosne digitalne naprave povečajo zmogljivost zaposlenih in na naraven način povečajo učinkovitost dela v industrijskih IoT okoljih. Prihodnost proizvodnih, montažnih in logističnih procesov bodo določile nosljive naprave. 
 

Pametna rokavica ProGlove je na voljo v treh različicah, s čitalcem MARK in MARK 2, ki ga lahko enostavno vstavimo v žepek na rokavicah. Čitalec meri zgolj 50 x 45mm, vendar ima doseg od 30 do 150 cm, z enim polnjenjem baterije pa lahko odčita kar 6000 črtnih kod oz. deluje do 15h.


Kako deluje ProGlove?

Uporabnost ProGlove rokavice s skenerjem v logistiki in proizvodnji:

  • za zajem informacij na delovnem mestu - sledenje, kontrola, 
  • pri oskrbi delovnih mest, 
  • predvsem pri komisioniranju in prejemu blaga v skladišču (hiter zajem S/N, lot, datumov), 
  • pri kontroli (S/N, lot), 
  • pri montaži,...

Prilagojene potrebam vsakega uporabnika:

  • različne velikosti in modeli rokavic (običajne in model brez prstov), 
  • s prožilcem na palcu ali v dlani, 
  • skeniranje z levo ali desno roko.

Delavcem v proizvodnji in logistiki omogoča uporabo prostih rok in poenostavi delovni proces. Uporabniki so tako manj obremenjeni, delo pa je hitrejše in bolj učinkovito.

Več informacij in nakup