NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Pogovor s Špičakinjo Mojco

Zaposlitev na Špici
Tagi: Spoznaj nas
 
2 minutno branje
Datum
06/12/2021

Špica je bila moja prva zaposlitev in prava odločitev, saj sem tu zaposlena že več kot 15 let.

V tem času sem si pridobila ogromno izkušenj, tako na področju dela s strankami kot tudi veliko strokovnega znanja na področju evidence delovnega časa.    

Kako si začela svojo kariero v Špici?

Kot večina sem tudi jaz začela svojo pot v Špici kot študentka Fakultete za računalništvo in informatiko. Po drugem krogu izbora sem se razveselila sporočila, da sem izbrana za razpisano delovno mesto. Prvi dan v Špici sem dobila super mentorja Boštjana, s katerim še danes delava skupaj.  

Kakšna je tvoja vloga na Špici

Uh … v Špici se pojavljam v več vlogah: kot svetovalka za sisteme za evidenco delovnega časa, sodelujem v predprodajnih aktivnostih in včasih tudi kot implementator. Ker sami razvijamo program za evidenco delovnega časa, sodelujem tudi pri razvoju novih modulov in pripravljam specifikacije za rešitve po naročilu. Ena izmed pomembnejših je moja vloga v podpori, saj z veseljem pomagam našim strankam tako na vsebinskem kot tudi tehničnem področju.

Kaj je tisto, zakaj rad prideš na Špico oz. se priklopiš iz domače pisarne

Uživam v delu, ki ga opravljam. Znova in znova dobim dobre občutke, ko strankam pomagam pri njihovih izzivih. V Špici je dober kolektiv in se med sabo super razumemo tako v dobrih trenutkih kot tudi takrat ko nam ne gre najbolje. Vsaka stranka ima svoje izzive, ki mi vedno omogočajo, da pokažem svoje znanje, ki sem ga pridobila v vseh teh letih dela na Špici.

Kako poteka običajen dan na Špici

Zjutraj najprej preverim kaj imam planirano v koledarju in se pripravim na izvedbo. Prijavim se v portal zahtevkov, ki jih oddajo naše stranke v primeru če naletijo na kakšno težavo ali izziv. Nato začnem z reševanjem zahtevkov.

Na kateri projekt si najbolj ponosen oz. ti je bil največji izziv?

Moje najljubše področje je integracija s sistemom za obračun plač. Velik izziv pri eni od naših strank je bil, da smo združili več različnih pravil obračuna in jih poslali v sistem za plače.

S čim bi prepričala svojega prijatelja, da postane Špičak?

Kot mami dveh otrok mi veliko pomeni fleksibilen delovni čas, ki mi ga Špica omogoča. Kot sem omenila že prej je na Špici super kolektiv, med seboj se razumemo, si pomagamo, seveda pa se znamo tudi zabavati 😊