NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Od študenta do produktnega vodje

Zaposlitev na Špici
Tagi: Spoznaj nas
 
4 minutno branje
Datum
08/12/2022

Marko Klopčič je Špičak že 19 let. Začel je kot študent v testni ekipi, danes pa je produktni vodja rešitve All Hours.

Preberite kaj je povedal o njegovi poti in delu na Špici.

Kako si začel/-a svojo kariero na Špici? 

Na začetku 3. letnika študija sem ugotovil, da imam nekaj dni prostega časa na teden, ki sem jih želel izkoristiti v praktične namene. Izkušenj s programiranjem in razvojem programske opreme do takrat nisem imel. Prošnjo sem poslal v Špico in prejel vabilo na razgovor. Ker sem bil preveč evforičen, nisem prebral datuma in sem se razgovora udeležil en teden prehitro. Po uspešno opravljenem razgovoru (naslednji teden) sem pričel z delom na Špici v testni ekipi, kmalu za tem pa sem se prestavil v razvojni oddelek. Istočasno je z delom na Špici pričel še en študent, s katerim sva si delila delovno mesto. V tistih časih ni bilo dovolj prostora in opreme, da bi delo opravljala oba hkrati (jaz sem uporabljal računalnik 2 dni na teden, sodelavec pa 3 dni). Še danes sva oba člana razvojne ekipe, ki sva se ji pridružila 18 let nazaj.

Kakšna je tvoja vloga na Špici? 

Trenutno opravljam vlogo produktnega vodje All Hours rešitve, sem pa tudi član razvojne ekipe. Produkt rešuje izzive na področju evidence delovnega časa. Moja primarna naloga je, da usmerjam razvoj produkta glede na potrebe trga. Seveda pa moramo ob tem ves čas skrbeti za zanesljivo in varno delovanje produkta ter uporabnikom omogočiti super uporabniško izkušnjo. 

Kaj je tisto, zakaj rad/-a prideš na Špico oz. se priklopiš na delo iz domače pisarne?  

Na Špico najraje pridem zaradi sodelavcev in sodelavk, saj se v njihovi družbi res dobro počutim in se čutim kot del ekipe. Delu v pisarni dajem prednost pred delom od doma, saj imam rad ekstrovertiran način preživljanja delovnega časa. Ta prispeva k lažji komunikaciji med člani ekipe, dobrim odnosom in privede do boljših rešitev (včasih že s pogovorom ob kavi 😊). 

Kako poteka običajen dan na Špici?  

Ko pridem v službo, me po navadi že čaka kava, ki jo za vse skuha tisti sodelavec, ki v pisarno pride prvi. Ob 8.30 imamo »stand up« sestanek, kjer v petnajstih minutah obdelamo vse aktualne zadeve in se seznanimo z aktivnostmi, ki nas čakajo tekom dneva. Precejšen del del dneva preživim v »inboxu« Outlooka in na sestankih. Kreativni del dneva pa sestavlja zbiranje informacij ter »brainstorming«, kako najbolje rešiti izzive na področju upravljanja delovnega časa. Poleg dela produktnega vodje pa še vedno opravljam vlogo inženirja, ki sodeluje pri razvoju naše rešitve. Obvezen del delovnika sestavlja tudi skupna malica s sodelavci.  

Na kateri projekt si najbolj ponosen oz. ti je bil v največji izziv? 

Zagotovo je to produkt All Hours in ekipa, ki smo jo zgradili okoli njega. Pred približno 5 leti sem sprejel izziv, da sestavimo ekipo in skupaj zgradimo novo generacijo rešitev za registracijo delovnega časa. Danes je ta produkt uspešno lansiran in ga dnevno uporablja že več kot 500 podjetij. Ponosen sem, da smo zgradili visoko motivirano ekipo, kjer vsak poizkuša dati svoj prispevek ter tako najti najboljše rešitve. Med sabo tudi redno delimo nova znanja in izkušnje, kar vsekakor pozitivno vpliva na razvojno pot produkta.   

S čim bi prepričal svoje prijatelje, da postanejo Špičak/inja? 

Špica je je odlično okolje, ki ti omogoča tako osebno kot tudi profesionalno rast. Izražanje iniciativ je cenjeno ter zaželeno in tudi samo vodstvo te spodbuja k udejanjenju le teh. Izpostavil bi tudi odličen timski duh. Če pa si mlad programer, ki si na začetku svoje kariere, pa ti Špica nudi tudi odličen mentorski program.