NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

NiceLabel: programska oprema za tisk in oblikovanje etiket

NiceLabel programska oprema za tisk etiket in oblikovanje
 
11 minutno branje
Datum
05/03/2021

NiceLabel je vodilni globalni razvijalec programske opreme za oblikovanje etiket in sistemov za upravljanje označevanja, ki podjetjem vseh velikosti pomagajo izboljšati kakovost, hitrost in učinkovitost njihovega označevanja, hkrati pa zmanjšati stroške obratovanja. S pomočjo rešitve NiceLabel boste skrite stroške spremenili v vidne prihranke.


Poskrbite, da označevanje ne postane šibka točka vašega poslovanja

K temu zapisu me je navdihnil nedavni obisk pri  potencialni stranki. Potožila mi je, da za vsako spremembo – še tako minimalno – na etiketi, zunanjemu ponudniku odštetje 200 evrov, kreiranje nove etikete pa pospremi račun v višini 800 evrov. Se vam to zdi veliko denarja? Meni tudi. Ironija: ne gre za osamljen primer, saj takšne zgodbe poslušam že dalj časa, poleg tega pa je tudi trend jasen – številke (in stroški) na področju označevanja zgolj naraščajo. Upoštevati pa morajo, da je dobavni rok za spremembo na etiketi 14 dni, za kreiranje nove pa včasih več kot cel mesec!? Njihovi naročniki to težko razumejo. Posledično se zamaknejo dobavni roki za naročene artikle in vse trud nabave za ustrezne zaloge za potrebe proizvodnje je zaman.

Kaj lahko storijo podjetja? V bistvu imajo na voljo le dve možnosti – ali v jabolko označevanja zagrizejo sama, ali pa to področje prepustijo v izvajanje zunanjemu ponudniku. Kot ugotavljam, se je slednja možnost zadnja leta nekoliko »izrodila«, saj stroški naraščajo hitreje od morebitnih prihrankov. Pa tu so tudi drugi stroški (direktni in indirektni), ki so posledica slabe agilnosti podjetji.  

Posebej, ko beseda nanese na stroške, se zdi področje označevanja kot zgodba o Titaniku. Strukturo ledene gore, ob katero bo zadela poslovna ladja, poznajo le redki. Podjetja namreč pogosto kar pozabijo, da oblikovanje etikete lahko zahteva več časa in delo številnih ljudi. Stroški dela so tako lahko »raztreseni« po poslovnih enotah ali oddelkih (neredko je oddelek IT zadolžen za pripravo ustreznih etiket), nekatera podjetja pa najemajo tudi zunanje strokovnjake za oblikovanje in programiranje etiket. Vse našteto je strošek, ki ga podjetja pogosto pozabijo upoštevati in prišteti označevanju

Želite testirati Label Cloud?


Moja opažanja iz prakse ugotavljajo naslednje: podjetja se za specializirana orodja za tiskanje etiket odločajo predvsem v dveh primerih, in sicer takrat, ko programiranje etiket zahteva večji angažma drugega oddelka (navadno oddelka IT), oziroma takrat, ko za oblikovanje in pripravo etiket drago plačuje zunanjega izvajalca.

Tretji argument z izjemno težo, zakaj označevanje vzeti pod lastno okrilje, pa je tudi v odzivnosti. Lastno vpeljana in integrirana rešitev kot je NiceLabel lahko rezultate da dobesedno takoj, ko nastopi potreba po spremembi, medtem ko v praksi podjetja zunanje izvajalce lahko čakajo tudi po 14 in več dni, preden poskrbijo za vse ustrezne spremembe v produkciji. V današnjih časih je to nekaj nesprejemljivega. Sploh ker podjetja potrebujejo hitro in natančno tiskanje etiket za vse procese v logistični verigi.

Naredili bi primerjavo glede tiskanja znotraj ERP vs integracija tiskanja s specializiranim orodjem

Zakonsko skladno poslovanje z rešitvijo NiceLabel


Namensko razvite rešitve imajo veliko prednost tudi takrat, ko se od podjetij zahteva skladnost poslovanja s standardi in zakonodajo. Skladnost, ki malodane vedno sodi med nevidne stroške, naj bo vgrajena v sam projekt označevanja, saj naj že implementirana rešitev skrbi za upoštevanje standardov industrije in podjetja. To še posebej velja za prehrambno in farmacevtsko industrijo.

Podobno velja za sledljivost. Če je zanjo sistemsko poskrbljeno, tudi na nivoju označevanja, lahko podjetje napake hitro izsledi ter ponovi scenarij njihovega nastanka z namenom ugotavljanja in odprave vzrokov. Odpoklici zaradi napačnih označb izdelkov pogosto vodijo do penalov in celo izgube naročil ter naročnikov. To je še posebej pomembno za vse dobavitelje v avtomobilski industriji in tudi drugih (npr. vlivanje plastike, bela tehnika, kemijska industrija)

Zato je zagotavljanje kakovosti (označevanja) izjemnega pomena. Podjetja, ki ne morejo v celoti zaupati svojim procesom, pogosto kopičijo zaloge. Prekomerne zaloge pa so lahko znaten strošek in nikakor niso v duhu vitke proizvodnje.

S sistemom za označevanje NiceLabel pozabite na napake in zamude


 Ustrezno označevanje vodi do neposrednega dviga produktivnosti in boljših poslovnih rezultatov, saj odpravi vrsto razlogov za nastanek napak, povezanih z izrednimi stroški poslovanja. Omogoča tudi vpeljavo odličnega sistema kakovosti, sledljivosti in zagotavlja zakonsko skladno poslovanje.

Strankam pogosto poudarim, da je označevanje še kako pomembno področje, ki ga velja zgledno urediti – in to še preden postane ozko grlo poslovanja ali pa celo njegova ledena čer. Se strinjate?

Tiskanje iz poslovnega programa ali namenskega orodja, kot je NiceLabel?

Večja podjetja navadno že uporabljajo napreden poslovno-informacijski sistem, ki že obvlada tudi tiskanje etiket oziroma premore ustrezno funkcijo. Je pa res, da mogoče takšna (preprosta) rešitev ne pride v poštev za vsa podjetja, saj navadno ne blesti glede prilagodljivosti (pri oblikovanju) in premore le bolj preproste funkcije. Podjetja, ki morajo zagotavljati izjemno sledljivost in želijo na etikete vključiti ogromno podatkov, zato raje posegajo po namensko razvitih rešitvah za označevanje. Ker je tudi delo z njimi hitrejše in enostavnejše. Uvedba sistema upravljanja in priprave etikete (t. i. LMS) poenostavi delo zaposlenim, ki so vključeni v nastanek etiket, in poceni označevanje. Rešitev LMS hkrati omogoča t. i. odpiranje rešitve navzven, saj lahko podjetje npr. tudi dobaviteljem omogoči tiskanje etiket in si s tem znatno poenostavi (vhodno) logistiko, posledično pa ima manj stroškov, delo v podjetju pa poteka hitreje. Možna pa je tudi oblačna namestitev, kar še dodatno razbremeni zaposlene v IT in tudi interno IT infrastrukturo.

Katera rešitev za označevanje je prava za vaše podjetje?

NiceLabel Label Cloud - za podjetja vseh velikosti

NiceLabel Label Cloud je najbolj enostaven način za vpeljavo celovite rešitve za označevanje. Podjetjem vseh velikosti pomaga upravljati označevanje: od oblikovanja etiket do tiskanja in vseh vmesnih korakov. V samo nekaj minutah lahko pridete do svoje rešitev za označevanje, ki vam omogoča da:

  • preprosto oblikujte etikete s katerega koli računalnika in katere koli lokacije
  • varno shranjujete in upravljajte etikete ter podatke v oblaku
  • enostavno integrirate podatkovne baze s podatki o vaših izdelkih z rešitvami za označevanje
  • enostavno prilagodite tiskanje različnim procesom v celotnem podjetju
  • uporabo LabelClouda plačujete kot naročnino in tako znižate skupne stroške lastništva
  • označevanje brez lokalne infrastrukture

Label Cloud gostuje v oblaku Microsoft Azure, kar zagotavlja visoko stopnjo razpoložljivosti in varno shranjevanje informacij o vaših etiketah. Lahko boste izkoristili prednosti najsodobnejše tehnologije in se posledično lažje osredotočali na  svoje poslovanje. S storitvijo Label Cloud boste vedeli, da so vaši podatki varni in vedno dostopni.

Ali veste, koliko bi vas stalo označevanje z rešitvijo NiceLabel ?



Tabela 1: Primerjava NiceLabel LabelCloud različic



Label Cloud EssentialsLabel Cloud BusinessSkladnost v platformi Label Cloud

3 - 20 tiskalnikov
Več kot 3 tiskalniki
Več kot 3 tiskalniki
Orodje za oblikovanje etiket in izdelavo aplikacij
✔✔✔
Sistem za ravnanje z dokumenti v oblaku (DMS)
Prostor za shranjevanje dokumentov (1 GB)

Zgodovina tiskanja (3 meseci)
Prostor za shranjevanje dokumentov (5 GB)

Zgodovina tiskanja (1 leto)
Prostor za shranjevanje dokumentov (5 GB)

Zgodovina tiskanja (12 let)
Zagotavljanje kakovosti
  • Poteki dela odobritve
  • Nadzor dostopa na podlagi vlog
  • Poteki dela odobritve
  • Nadzor dostopa na podlagi vlog
  • Sistem za organizacijo sprememb in prenos objektov
  • Poteki dela odobritve
  • Nadzor dostopa na podlagi vlog
  • Sistem za organizacijo sprememb in prenos objektov
  • Razvoj, zagotavljanje kakovosti in proizvodno okolje
Web Printingdadada
Tiskalniki z internetno povezavo in omogočenim oblakom (tiskanje brez gonilnikov)
nedada
Preverjanje sistema
//
  • Paket za hitrejše doseganje skladnosti
  • Poročila o preskusih za vsako izdajo
  • Letni urnik izdaj za doseganje skladnosti vključno s 3-mesečnim preizkusnim obdobjem
Integracija s podatkovnimi bazami
  • Access in Excel
  • Zbirke podatkov drugih ponudnikov
  • Access in Excel
  • Zbirke podatkov drugih ponudnikov
  • Vključena zbirka podatkov v oblaku SQL (5 GB)
  • Access in Excel
  • Zbirke podatkov drugih ponudnikov
  • Vključena zbirka podatkov v oblaku SQL (5 GB)
Integracija s sistemi
/
  • Integracija s poslovnimi sistemi v oblaku
  • Integracija s poslovnimi sistemi na lokaciji
  • Sinhronizacija podatkov
  • Integracija s poslovnimi sistemi v oblaku
  • Integracija s poslovnimi sistemi na lokaciji
  • Sinhronizacija podatkov
Podpora
Partnersko omrežje in e-pošta
Prioritetna e-pošta in klicna podpora med delovnimi urami regionalnih pisarn (standardna podpora)
Prioritetna e-pošta in klicna podpora med delovnimi urami regionalnih pisarn (standardna podpora)
Možnosti
Zbirka podatkov v oblaku SQL (1 GB)

Razširjena zgodovina tiskanja (1 leto)

Standardna podpora

Standardno testno okolje*

Razširjena zgodovina tiskanja (5 let)

Platinast nivo podpore

Platinast nivo podpore


Zahtevajte preizkus


Zahtevajte preizkus


Zahtevajte preizkus



NiceLabel Label Management System - za večje poslovne sisteme

Vključuje vse, kar potrebujete za transformacijo označevanja, saj boste z njim standardizirali celoten procesa označevanja na eni platformi. NiceLabel Label Management System vam omogoča: 

  • oblikovanje, pregledovanje, odobritve in upravljanje označevanja iz centralne točke,
  • poenostavlja postopek kreiranje etiket z uporabnikom prijaznim orodjem za oblikovanje etiket,
  • da oblikujete učinkovite aplikacije za tiskanje etiket brez napak,
  • integrirate označevanje s številnimi  različnimi poslovnimi sistemi,
  • razširite standardizirano označevanje po celotni oskrbovalni verigi.

Tabela 2: Primerjava LMS različic programa


LMS Pro
Osnovni sistem za upravljanje označevanja
LMS Enterprise
Sistem za upravljanje označevanja z vsemi funkcijami na lokaciji
Sistem za ravnanje z dokumenti (DMS)
  • Centraliziran sistem za hrambo, sledljivost in nadzor etiket
  • Centraliziran sistem za hrambo, sledljivost in nadzor etiket.
  • Zagotavljanje kakovosti in sledljivost s kontroliranim potekom dela
  • Verzioniranje etiket
  • Dodatno neproizvodno okolje
Orodje za oblikovanje etiket in orodje za izdelavo aplikacij
dada
Ročno spletno tiskanje na zahtevo
dada
Sistem za integracijo
Širok nabor različnih integracijskih možnosti
  • Širok nabor različnih integracijskih možnosti
  • Vnaprej vdelana integracija v sisteme SAP (SAP ABAP package)

Zahtevajte preizkusno različico Zahtevajte preizkusno različico


Oblikovanje in tiskanje etiket (namizne rešitve) -  za manjša podjetja na eni lokaciji

Desktop rešitve

Za enostavno oblikovanje in tiskanje etiket s črtnimi kodami.

  • Etikete kreirajte v nekaj minutah; brez potrebe po znanju programiranja in naprednih računalniških sposobnostih
  • Znižajte stroške in kompleksnost z že pripravljenimi univerzalnimi predlogami etiket
  • Aplikacijo za tiskanje lahko prilagodite uporabniku in procesu ali pa integrirate označevanje v obstoječe aplikacije in jih povežete s podatkovnimi bazami, kar vam pomaga odpraviti napake med tiskanjem.

Designer Express
Designer Pro
PowerForms Suite
Komu je namenjen?
Majhna podjetja z enim uporabnikom, maloštevilnimi različicami etiket ali zahtevami za tiskanje. Zasnovano za uporabnike z osnovnimi potrebami po povezovanju z zbirkami podatkov, na primer datotekami Microsoft Excel in besedilnimi datotekami.
Majhna ali srednje velika podjetja z manjšim številom uporabnikov, maloštevilnimi različicami etiket ali zahtevami za tiskanje manjših količin. Zasnovano za uporabnike, ki potrebujejo polne možnosti povezovanja z zbirkami podatkov, kot so Access, SQL, ipd.
Majhna ali srednje velika podjetja, v katerih uporabniki tiskajo etikete s posebnim poudarkom na natančnosti in produktivnosti.
Št. uporabnikov
En uporabnik
En ali neomejeno število uporabnikov in 3, 5 ali 10 tiskalnikov
Neomejeno število uporabnikov
Št. tiskalnikov
Neomejeno število tiskalnikov
Na voljo za 3, 5 ali 10 tiskalnikov
Na voljo za 3, 5 ali 10 tiskalnikov
Povezava na bazo
Podpora za Excel
Podpora za vse podatkovne baze
Podpora za vse podatkovne baze
Label Designer:
Hitro oblikujte in tiskajte etikete s črtnimi kodami brez
pomoči IT oddelka.

dadada
Namenski vmesnik za tiskanje:
Uporabniki ne tiskajo več iz programa Designer,
ampak uporabijo namenski obrazec za tiskanje, s čimer preprečite napake pri označevanju.

dadada
Application Builder: Aplikacije za tiskanje prilagodite vašim procesom označevanja.
Tako boste poenostavili tiskanje, se izognili napakam pri označevanju in izboljšali učinkovitost.

//da
Sistem za integracijo Tiskanje etiket integrirajte v svoj poslovni sistem.
//da

Zahtevajte preizkusno različico Zahtevajte preizkusno različico
Zahtevajte preizkusno različico