NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "TOP 3 trendi v intralogistiki", 23.4.24 od 9.00 - 09.30 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Identifikacijske zapestnice za paciente v zdravstvu

Identifikacijske zapestnice za paciente v zdravstvu
 
3 minutno branje
Datum
29/08/2022

Identifikacija pacietnov od sprejema do odpusta je pomemben izziv za vse vrste zdravstvenih ustanov. 

Ključna komponenta, znotraj procesa indentifikacije pacientov, ki omogoča nemoteno delo na bolnišničnih oddelkih, je uporaba ustreznih identifikacijskih zapestnic za paciente. Izbira neprimernih zapestnic lahko namreč povzroči mnogo težav, ki negativno vplivajo na potek dela v bolnišnicah, zmanjšujejo produktivnost zaposlenih in lahko celo vodijo v napake v procesu zdravljenja. Najbolj pogoste težave s katerimi se v bolnišnicah srečujejo ob uporabi neustreznih zapestnic so:

  •   Neberljivost podatkov zaradi premajhnega tiska,
  •   Črnilo se poškoduje ob stiku z vodo, milom ali razkužili,
  •   Težave z odčitavanjem črtne kode zaradi slabega odtisa ali poškodbe,
  •   Izgubljanje časa z vstavljanjem kartončkov v zapestnice ali lepljenje nalepk,
  •   Uporaba preširokih ali neudobnih zapestnic, kar lahko vzbuja občutek nelagodja pri pacientih.

Vsem zgoraj opisanim nevšečnostim se lahko zdravstvene ustanove zoperstavijo z uporabo ustreznih zapestnic, ki zagotavljajo dobro počutje pacientov in integriteto celotnemu sistemu. Obstojne in udobne zapestnice omogočajo odčitavanje črtnih kod brez vznemirjanja pacientov, hkrati pa se zapestnice ne mečkajo in tekst se ne briše.

undefined

Tisk zapestnic s termičnim tiskalnikom

Na voljo je širok nabor trajnostnih rešitev, znotraj katerega lahko zdravstvene organizacije paciente enostavno "opremijo" z vsemi potrebnimi podatki ter črtno ali QR kodo in se pri tem izognejo vsem potenicalnim napakam. Ključ do obstojnega in zanesljivega potiska je uporaba termičnega tiskalnika, kamor lahko enostavno vstavimo kolut ali kaseto (kartušo) z zapestnicami. Na ta način zdravstveni delavci ne izgubljajo časa z vstavljanjem kartončkov v zapestnice in ne rabijo skrbeti za dodatno zaščito natisnjenih podatkov. Zapestnice so kompatibilne z vsemi znamkami termičnih tiskalnikov (Zebra, Honeywell, Sato, Citizen, TSC, Godex, Toshiba itd.), zato je implementacija zapestnic v katerikoli sistem zelo enostavna.


undefined

Kompaktni Zebra tiskalniki ZD510-HC so odlična izbira za enostaven potisk identifikacijskih zapestnic

Z izbiro ustrezne zapestnice se lahko zadosti zahtevam posameznih oddelkov, saj so na voljo različni tipi zapestnic, ki odgovarjajo specifikam dela na različnih oddelkih (odrasli, pediatrični, neonatalni, itd.), prav tako pa se z izbiro primernega materiala zagotovi ustrezna stopnja obstojnosti glede na predvideno časovno obdobje hospitalizacije pacienta.

Vas zanima, kako rešitev funkcionira?


Vse zapestnice so dermatološko testirane in so opremljene z antimikrobnim premazom, hkrati pa so odporne na bledenje teksta zaradi vlage. Prav tako je tisk obstojen, če pride v stik z različnimi vrstami mila ali razkužili za roke. Zapestnice se lahko na roko pacienta pritrdijo z uporabo namenskih sponk ali pa se preprosto prilepijo s pomočjo posebnega lepila, ki je na samih zapestnicah. 

V kolikor imate kakšno vprašanje v zvezi z identifikacijskimi zapestnicami, nam pišite in skupaj lahko poiščemo ustrezno rešitev za vašo organizacijo.