Ne spreglejte  •  Spoznajte program "Dobre stvari se splača deliti". Omogoča vam, da priporočite Špico znancu in oba prejmeta darilo. Več >> 
   
Choose languageLanguage
Blog

5 načinov registracije delovnega časa

5 načinov registracije delovnega časa

Tokrat bom nanizal različne načine za evidenco delovnega časa zaposlenih (prihodi, odhodi, odmori, poslovne poti). Glede na naravo dela in namen merjenja delovnega časa se podjetja odločajo za različne vrste registracije. Vseh pet načinov trenutno podpira storitev All Hours.

 • Mobilni telefon:
  • Sporoči tudi lokacijo, kjer se nahajajo zaposleni.
  • Bluetooth Low Energy Beacon, ali po naše žolna.
  • NFC tagi – registracija s pomočjo komunikacijske tehnologije Near-Field-Communication.
 • Merilna ura in kartice ali obeski za ključe.
 • Tablica ali računalnik z možnostjo omejitve IP naslova.

Mobilni telefon z možnostjo določanja geografske lokacije:

V nekaterih dejavnostih se veliko dela opravi na terenu. Registracija preko mobilnega telefona tako prihrani znatno količino časa, saj zaposlenim ni potrebno več hoditi v pisarno le zato, da bi se registrirali.

Preprečevanje zlorab: Mobilni telefon v sistem posreduje informacijo o lokaciji in času registracije, tako da lahko administrator kadarkoli preveri resničnost podatkov.

Registracija delovnega časa z geolokacijo

Registracija z mobilnim telefonom preko NFC taga:

NFC čip ne potrebuje napajanja in je poceni, zato je zelo uporaben v dejavnostih, kjer zaposleni v enem dnevu obiščejo več lokacij. NFC tagiranje omogoča tudi časovno sledenje dela, s čimer je funkcionalnost All Hours rešitve še širša.

Preprečevanje zlorabe: NFC tag je sicer potrebno namestiti na dostopna mesta, vendar pri tem tudi poskrbeti, da je dobro pritrjenen in ga je težko odstraniti.

Kaj poleg registracije delovnega časa omogoča All Hours?

 • beleženje prisotnosti, službenih poti, nadur,
 • potrjevanje odsotnosti,
 • izvoz podatkov za pripravo plač,...


Registracija preko registrirne ure oz. registratorja delovnega časa:

Registrirna ura je še vedno najhitrejši in najbolj priljubljen način registracije zaposlenih. Ob prihodu na delo zaposleni svojo RFID kartico (ali obesek) približa registrirni uri in na ta način opravi registracijo. Svojo registrirno uro lahko naročite na www.allhours.si.

Preprečevanje zlorabe: Prostore dodatno zaščitimo z video nadzorom.

Evidenca delovnega časa All Hours

Registracija z žolno (Bluetooth Low Energy Beacon):

Če ima podjetje preveč lokacij, da bi jih lahko pokril z registrirno uro, poseže po registraciji z žolno (tehnologija BLE). Ta majhna naprava se napaja preko baterije, kar pomeni, da na sami točki registracije ne potrebujemo električne ali celo internetne povezave.

Ko zaposleni svoj mobilni telefon približa žolni, se mu na ekranu, v meniju za registracijo, prikažejo ikone prihod, odhod, odmor za malico ali poslovna pot. Zaposleni nato izbere ustrezno ikono in se prijavi.

Preprečevanje zlorabe: Lokacija žolne je znana in fiksna, zato je možnost zlorabe minimalna.

Pomembno: Zaposleni običajno neradi posojajo mobilne telefone. Zaradi tega se možnost zlorabe močno zmanjša.

Svojo žolno lahko naročite na spletni strani, če pa že imate svojo, jo lahko začnete uporabljati tudi za registracijo.

Registracija delovnega čaa bluetooth žolna

Registracija preko tablice ali računalnika na allhours.si:

Kaj pa, če ne želite dodatnih naporov pri uvajanju novega sistema? V tem primeru bo registracija preko računalnika najbolj elegantna rešitev. Zaposleni lahko registracijo opravijo preko svoje tablice ali osebnega računalnika.

Preprečevanje zlorabe: Registracija se lahko izvaja tudi preko predhodno določenih IP naslovov. Na ta način lahko podjetje nadzoruje lokacije, kjer registracija poteka.

Registracija delovnega časa All Hours

Želite brezplačen preizkus ali demonstracijo rešitve All Hours?