Ne spreglejte  •  Vabljeni na spletno delavnico s Sabino Đuvelek: "Učinkovito upravljanje s časom." Več informacij in prijava 
   
Choose languageLanguage
Študija primera

Napredna kontrola pristopa za varno bivanje v NOX hotelu

Napredna kontrola pristopa za varno bivanje v NOX hotelu
Rešitve: Kontrola pristopa
Industrije: Hotelirstvo
Datum
26/08/2019

»Gosti se v našem hotelu počutijo varno, brez da bi morali o tem posebej razmišljati. Špicina rešitev jim omogoča udobje, ki ga želimo zagotavljati, nam pa učinkovito poslovanje.«

Rudi Gubenšek, direktor hotela

Pridobitve:

  • Varnost gostov na najvišjem nivoju.
  • Enostavna in udobna uporaba za gosta.
  • Poenostavljeno delo recepcije ob izdaji kartic.
  • Različne možnosti programiranja kartic za goste in osebje hotela.
  • Optimalna raba energije v sobah.

Izziv

- varnost in udobje gostov

NOX je nov dizajn hotela v Ljubljani. Goste privablja s 24 popolnoma unikatnimi sobami in edinstvenim konceptom. Butičnim gostom je poleg estetike in kakovostne storitve želel zagotoviti tudi vrhunski nivo varnosti in udobja. Obenem je v skladu z modernim konceptom stremel k energetsko učinkovitemu poslovanju.

Rešitev

- VingCard ključavnice in pametni sobni odložilci

Na podlagi priporočil in zadovoljnih referenc se je NOX hotel odločil za Špico, ki je v sodelovanju s partnerjem VingCard, vodilnim svetovnim ponudnikom hotelskih rešitev, pripravila odgovor na zastavljene izzive.

NOX hotel je izbral Signature RFID ključavnice, ki temeljijo na tehnologiji radio-frekvenčne identifikacije - RFID ter pametne sobne odložilce, ki zagotavljajo optimalno porabo energije v sobah. Odložilci omogočajo tudi prepoznavo in razlikovanje kartic zaposlenih in gostov, kar prinaša še dodaten prihranek pri porabi električne energije.

Rezultati

RFID tehnologija omogoča intuitivno odklepanje sob, saj gost le prisloni kartico k čitalcu na vratih, obenem pa se počuti popolnoma varnega, saj Signature rešitev onemogoča kopiranje in zlorabo kartic. Dodeljevanje pravic dostopa na recepciji je enostavno in hitro. Nenazadnje pa so tudi njene estetske razsežnosti zaokrožile koncept hotela.

Pametni sobni odložilci kartic zagotavljajo nadzor nad porabo elektrike in energije, kar NOX hotelu zagotavlja energetsko smotrno poslovanje.