Ne spreglejte  •  Vabljeni na spletno delavnico s Sabino Đuvelek: "Učinkovito upravljanje s časom." Več informacij in prijava 
   
Choose languageLanguage
Študija primera

Optimizacija procesov v skladiščnem poslovanju podjetja Rox

Optimizacija procesov v skladiščnem poslovanju podjetja Rox

Izziv

Rox ima eno večjih skladišč na Hrvaškem. V njem je zaposlenih 32 ljudi na 4.000 kvadratnih metrih s 2.800 paletnimi mesti. Ukvarjajo se z dristribucijo blaga svojih principalov in blaga lastne blagovne znamke. Zaradi konstantnega širjenja obsega poslovanja je prišlo do potrebe po rešitvi, ki bi optimizirala delo v skladišču in ki bi bila integrirana z njihovim ERP sistemom Point (Point je Hrvaški poslovnoinformacijski sistem). Zaradi predhodnega dobrega sodelovanja s Špico na področju informacijske podpore terenski ekipi (Frontman SFA) ter kasneje videonadzora, kontrole pristopa in evidence delovnega časa (Time&Space), je Rox izbral Špico tudi za optimizacijo procesov v skladiščnem poslovanju. Zaradi regionalne prisotnosti Špice in dejstva, da gre za globalno rešitev, so izbrali Frontman WMS – Accellos za optimizacijo skladišča.

Rešitev

Špica je rešitev implementirala korak za korakom, ker je instalacija potekala hkrati s selitvijo skladišča na drugo lokacijo. Po pregledu trenutnih procesov v skladišču in pripravi dokumenta za izvedbo projekta, so se začela dela na integraciji ERP sistema Point s Frontmann WMS. Ko je bilo skladišče urejeno in opremljeno s črtnimi kodami, je Špica izvedla izobraževanje uporabnikov sistema. V Roxu so na nov sistem dela prešli hitro in brez težav.

Prednosti:

  • bistveno hitrejše delo, kar pomeni večje število dobav,
  • enaki rezultati z manj kadra,
  • povezanost z ERP sistemom.

Rezultati

Frontman WMS je pohitril delo v skladišču. Danes se isto delo opravi z devetimi zaposlenimi manj, hitrost dostave se je z 72 ur zmanjšala na 24 ur. Sistem jasno prikaže produktivnost posameznega člana ekipe, kar se pozna tudi pri zadovoljstvu zaposlenih, saj so zaradi natančnosti dela zmanjšali izhodno kontrolo. Po uvedbi WMS je manj  napačnih dobav, ekipa na terenu pa lahko interaktivno pošilja naročila.

Rox je s Frontman WMS-jem zadovoljen in že razmišlja o naslednjih korakih: implementaciji Frontman WMS v svoje druge podružnice v regiji in rabi naprednih funkcionalnosti sistema, s katerimi bo Rox še dvignil nivo svojega poslovanja.

"Od povprečno 100 vrstic na dan na zaposlenega smo jih z WMS dosegli 250 in postopno zmanjšali ekipo za 9 ljudi." Dalibor Štabarković, vodja prodaje