Ne spreglejte  •  Spoznajte program "Dobre stvari se splača deliti". Omogoča vam, da priporočite Špico znancu in oba prejmeta darilo. Več >> 
   
Choose languageLanguage
Študija primera

Glasovno vodenje skladišča - Ledo Zagreb

Glasovno vodenje skladišča - Ledo Zagreb

Izziv

Ledo na Hrvaškem svoje izdelke skladišči v veliki zmrzovalnici v Zagrebu pri -28C. V skladišču z artikli manipulira več kot 50 zaposlenih, ki pripravljajo pošiljke za kupce po celi Hrvaški in za tujino. Zaposleni so zaradi izredno nizke temperature dodatno obremenjeni, prav tako informacijska oprema, ki mora biti prilagojena nizkim temperaturam. Ledo želi imeti v svojem skladišču izredno optimizirane procese, da lahko hitro in brez napak oskrbuje svoje kupce, zato so se odločili za uvedbo celovitega skladiščnega informacijskega sistema WMS.

Ker zaposleni nosijo rokavice, bi jim bilo težko uporabljati ročne računalnike, Ledo pa si je želel, da bi svojim delavcem omogočil še bolj varno in udobno delo, hkrati pa so želeli povečati njihovo učinkovitost.

Rešitev

Ledo se je odločil, da bo hkrati z uvedbo novega WMS sistema podjetja Symphony EYC G.O.L.D. za upravljanje s skladiščnimi procesi uporabil rešitev za glasovno komisioniranje proizvajalca Vocollect. Zaposleni so namesto ročnih terminalov dobili slušalke z mikrofonom in glasovni terminal, preko katerega komunicirajo z nadzornim WMS sistemom. Zaposleni imajo sedaj obe roki prosti in lahko hitreje in bolj varno rokujejo z artikli, hkrati pa so stalno zaščiteni pred mrazom in delajo bolj učinkovito. Že prvi dan uvedbe novega sistema so bili delavci z uporabo glasovnega vodenja hitrejši od tistih, ki so uporabljali prenosne terminale. Poleg uvedbe nove glasovne tehnologije je ekipa Špice še dodatno optimizirala komisionirane procese.

Predhodno izdelana neodvisna študija je pokazala, da se lahko investicija v sistem glasovnega upravljanja s skladiščnimi procesi povrne skozi povečanje učinkovitosti že v letu in pol. Največji prihranek je predviden zaradi skrajšanja časa za komisioniranje pošiljke na polovico.

Rezultati:

Ledo je z uvedbo glasovnega komisioniranja in WMS pridobil:

  • sprotne in točne podatke o vseh premikih vseh artiklov,
  • bolj varno in udobno okolje za zaposlene,
  • povečanje učinkovitosti dela,
  • potrditev o koristih glasovne tehnologije v skladiščnem okolju,
  • dvig zavedanja o pomembnosti obvladovanja celotnega procesa.
»Projekt uvedbe novega WMS sistema in glasovnega vodenja, vodenje pomeni dodatno orodje za povečanje učinkovitosti in varnosti naših skladiščnih procesov. Potrdili smo svoje predpostavke o prihrankih,«  pravi vodja skladišča Ledo Zagreb.