Ne spreglejte  •  Vabljeni na spletno delavnico s Sabino Đuvelek: "Učinkovito upravljanje s časom." Več informacij in prijava 
   
Choose languageLanguage
Študija primera

RFID tehnologija in dizajn z roko v roki

RFID tehnologija in dizajn z roko v roki
Industrije: Hotelirstvo
Datum
26/08/2019

Izziv

Square Nine hotel v Beogradu je luksuzni hotel ekstravagantnega stila in visoke udobnosti ter član ekskluzivnega združenja »Leading hotels of the World«. Interjer odlikujejo materiali kot so kamen, lesene obloge, bronasta ogledala. Zaradi velikega poudarka na dizajnu, je bila izbira elektronskega dostopa v sobe, še posebej velik izziv, saj je morala slediti njihovi oblikovalsko dobro premišljeni zgodbi. Eden redkih, ki podpira tudi oblikovne zahteve, je bil proizvajalec ASSA ABLOY Hospitality. To kontrolo pristopa je hotel implementiral leta 2009 v izvedbi podjetja Špica Centar iz Beograda. Ker pa je tehnologija od takrat precej napredovala in smo prešli iz magnetnih kartic, (ki so se ob neustrezni uporabi demagnetizirale), se je uprava hotela odločila za nadgradnjo sistema. 

PREDNOSTI:

  • Visok nivo varnosti in zanesljivosti
  • Hitra in učinkovita podpora
  • Ustrezen dizajn za sofisticiran sodoben izgled hotela

 REŠITEV

ASSA ABLOY Hospitality je vodilno podjetje za kontrolo pristopa v hotelski industriji. Njihova kolekcija električnih ključavnic VingCard ponuja dizajne tako klasičnega kot dekorativnega hotelskega sloga, po drugi strani pa visoko-kakovostna RFID tehnologija zadovolji petzvezdičnemu hotelu primerne standarde nivoja varnosti in zanesljivosti. Rok za izvedbo nadgradnje je bil kratek, saj se je implementacija vršila v času zmanjšane zasedenosti hotela in v več korakih. Menjava magnetnih čitalcev kartic tistimi, ki berejo RFID kartice, se je odvijala v praznih nadstropjih, tako da nadgradnja ni vplivala na kvaliteto bivanja gostov. V času menjave se je delo na recepciji izvajalo na obeh sistemih vzporedno, kar je omogočalo izdajo tako magnetnih kot RFID kartic. Po nadgradnji sistema je Spica vodjo IT oddelka opremila s kompletom za hitro in ne invazivno odpravljanje napak, ki pride prav v redkih primerih neustrezne uporabe vrat, ključavnic in čitalca.

 “Zadovoljni smo, saj s sistemom ni težav, razen enkrat, ko nam je nagajal programator. Ekipa Špice je bila neverjetno hitra in je rešila problem v roku pol ure, tako da gostje niso niti opazili, da smo imeli težavo."

Nikola Novaković, vodja IT-a Radoš Đorđević, Manager hotela

Rezultati

Square Nine hotel tako sledi svojemu izvrstnemu stilu tudi s kontrolo pristopa, ki pa je po novem tudi na najvarnejšem nivoju RFID kriptirane tehnologije, je enostavna za uporabo za vse starosti in ne zataji tudi ob časih, ko je hotel najbolj obremenjen in fluktuacija gostov največja. Tekom nadgradnje je Spica Centar v sobe namestila tudi visokokakovostne sefe in mini bare podjetja ASSA ABLOY Hospitality.

Prihodnji plani

V svojih planih za prihodnost hotel že razmišlja o implementaciji mobilne kontrole pristopa (odpiranje hotelskih vrat s pametnim telefonom) za svoje redne goste, ki osebni pristop že skorajda zahtevajo. Prav tako pa se že nagibajo tudi k realizaciji on-line verzije sistema ter integracije s hotelskim PMS, kar bo prineslo še večjo učinkovitost poslovanja, administrativno delo pa bo avtomatizirano.