NE SPREGLEJTE  •  🚀 Vabljeni na brezplačni webinar "Kako narediti oskrbovalno verigo ZELENO", 15.5.24 od 9.00 - 09.45 ure => REGISTRIRAJTE SE  
Choose languageLanguage
Blog

Intervju s Špičakom Žanom

Zaposlitev na Špici
Tagi: Spoznaj nas
 
3 minutno branje
Datum
30/09/2021

Žan Teršek je že skoraj 10 let zaposlen pri Špici, kot Vodja prodaje za Adriatic regijo. Preberite kaj je povedal o svoji izkušnji.

Kako si začel svojo kariero na Špici?

Svojo kariero na Špici sem pričel vzporedno z absolventom dodiplomskega študija in nadomeščanjem porodniške odsotnosti vodje nabave in logistike. Ker sem študiral logistiko, sem teoretično znanje pridobljeno na fakulteti lahko hitro apliciral na realnih primerih.

Kakšna je tvoja vloga na Špici?

Moj temeljni cilj je dvig prodaje našega produkta čez hčerinska podjetja, ki jih imamo v Adriatic regiji. To poskušam doseči s spremljanjem aktivnosti lokalnih prodajalcev, tedenskimi briefing sestanki z lokalno ekipo, sodelovanjem na ključnih prodajnih sestankih, ki jih imamo s potencialnimi kupci.

Kaj je tisto, zakaj rad prideš na Špico oz. se priklopiš na delo iz domače pisarne?

Delo je raznoliko, največji plus pa je to, da je prepuščeno moji samoorganizaciji, česa se lotim ter seveda kdaj.

V Špici je vsak dan mešanica reševanja izzivov, kontinuiranega strmenja k napredku, kot tudi neformalnega druženja s sodelavci, katere izven podjetja lahko označim za prijatelje. Ena največjih prednosti Špice je lokacijska kot tudi terminska fleksibilnost dela. Če se vrnem, v študentske čase, ko sem začel pot v Špici, sem zjutraj hodil na predavanja/vaje, nato pa popoldan oziroma zvečer, pričel z delom, mnogokrat od doma. Ravno zaradi takšne prilagodljivosti je bilo podjetje super pripravljeno na pandemijo, ko je delovni proces tekel nemoteno, ne glede na to, da smo bili skoraj vsi več kot pol leta na delu od doma.

Kako poteka običajen dan na Špici?

Običajnega dne ni, če pa bi ga moral nekako povzeti, bi izgledal takole. Najprej preberem elektronsko pošto, ki si jo glede na GTD metodologijo razvrstim po mapah, nato pogledam rezultate in aktivnosti na PowerBI. Zatem, če nimam sestankov, se lotim odgovarjanja na maile glede to, kako sem jih prej razdelil in prioritetiziral. Po sestankih si, v kolikor sem v pisarni, običajno privoščim kos sadja, ki ga podjetje priskrbi svojim zaposlenim. Nato pa se izmenjavajo maili in sestanki do konca delovnega dneva.

Na kateri projekt si najbolj ponosen oz. ti je bil v največji izziv?

Najbolj ponosen sem na uspešno zgodbo, ki jo pelje Špica Centar (regijska podružnica v Srbiji), ne glede na izzive, s katerimi smo se soočali v prejšnjih letih.

S čim bi prepričal svojega prijatelja/ico, da postane Špičak/inja?

S tem, da je to okolje, ki nudi veliko možnosti za razvoj in osebno rast posameznika. Podjetje ima posluh za vlaganje v nova znanja zaposlenih, kot tudi za predlagane izboljšave, ki pridejo s strani zaposlenih, kar daje občutek, da je vsak posameznik cenjen. Prav tako je zaposlenim prepuščena odločitev, kdaj bo delal v pisarni in kdaj od doma, kar olajša življenje in posledično dvigne produktivnost zaposlenih.